Pieter Engels (1938-2019)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Pieter Engels
Pieter Engels (1938-2019)

Pieter Engels (1938-2019)

Kunstenaar

Pieter ENGELS (Rosmalen 1938 - 2019)

Schilder, Beeldhouwer

Pieter Engels deed alles een beetje op zijn eigen manier. Begin jaren zestig liet hij zich een net pak aanmeten en stapte op een aantal Amsterdamse galleries af. Met een mooi praatje regelde hij zo exposities voor zichzelf. In 1964 richtte hij zijn een eigen bedrijfje op: EPO (Engels Product Organisation). Ook creëerde hij een alter ego (Simon Es)waaronder hij promotiecampagnes bedacht en gladde reclameteksten schreef. Later kwamen er andere firma's.

Pieter Engels maakte eerst schilderijen, maar op ten duur vond hij dat hier niet voldoende mensen naar omkeken. Ook was hij er zelf een beetje klaar mee. Er kwam toen een omslag in het werk van Engels. Hij ging te werk met nieuwe materialen zoals formica, aluminium, plastic en trok hiermee de aandacht van de media. Dit leverde een hoop dwars en ideeënrijk werk op.

Een bekent thema van Pieter Engels is destructie. Dit komt goed naar voren in zijn serie Bad constructed canvas. Hierin zijn schilderijen te zien met slap hangende en onbruikbare doeken.

Pieter Engels woont en werkt te Amsterdam

Enkele Exposities:

Museum Jan Cunen, Oss

Museum van Hedendaagse Kunst Muhka, Antwerpen (België)

Noordbrabants Museum, Den Bosch

Stedelijk Museum Schiedam, Schiedam

MoMa, New York City (Verenigde Staten)

De vishal, Haarlem

Galerie A, Amsterdam

Aangeboden items
2
Verkochte items
38
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Pieter Engels - Sky Event kopen? Bied vanaf 25!
Pieter Engels (1938) Nederlands Sky Event
TechniekMonotype
Afmetingen100 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 25
Bied mee Bied mee
Pieter Engels - Zeefdruk - Sky Event - 1972 - 90/190 kopen? Bied vanaf 45!
Pieter Engels (1938) Nederlands Zeefdruk - Sky Event - 1972 - 90/190
TechniekZeefdruk
Afmetingen94 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Pieter Engels

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Pieter Engels? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Pieter Engels. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Pieter Engels en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Pieter Engels te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Pieter Engels!

Volg het aanbod kunst van Pieter Engels te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Pieter Engels te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Pieter Engels instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Pieter Engels kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Pieter Engels!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Pieter Engels kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Pieter Engels en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Pieter Engels via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Pieter Engels of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Pieter Engels?

Kunst kopen van Pieter Engels begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Pieter Engels, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Pieter Engels. Om meer kans te maken om de Pieter Engels te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Pieter Engels! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.