Pieter Holstein (1934)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Pieter Holstein
Pieter Holstein (1934)

Pieter Holstein (1934)

Pieter HOLSTEIN (Enschede 1934)

Schilder, graficus, beeldhouwer, fotograaf

Opleiding:

Holstein volgde van 1954 tot 1957 een opleiding aan de Cooper Union School of Art in New York.

Na zijn opleiding werkte Holstien op een grafisch atelier in Parijs. Later woonde en werkte Holstein afwisselend in Amsterdam, Finsterwolde (Groningen), New York en Frankrijk.

Holstein staat bekend om zijn ingekleurde etsen. Ook maakte hij kunstenaarsboeken en tekeningen voor weekblad Vrij Nederland. Holstein maakt figuratieve afbeeldingen van interieurs, landschappen, symbolen en lettertekens. Zijn etsen hebben soms een absurdistische toon en behelzen ironisch commentaar op kunst en waarneming. Sinds 1978 maakt Holstein ook schilderijen, veelal van droomachtige landschappen. Holstein evalueerde de laatste jaren meer naar de aboriginal-stijl met gezichten en maskers. Hij doceerde aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Den Bosch en aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Tot 1985 was hij hoofddocent ‘vrije grafiek’ aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten.

Exposities en prijzen:

Holstein heeft geëxposeerd in binnen- en buitenland. In 1992 ontving Holstein de Sandbergprijs. In 1999 was er een grote expositie van zijn werk in het Rietveldpaviljoen van museum de Zonnehof te Amersfoort.

Aangeboden items
4
Verkochte items
200
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Pieter Holstein - '' I Perigoloso Sporgesi '' kopen? Bied vanaf 125!
Pieter Holstein (1934) Nederlands '' I Perigoloso Sporgesi ''
Techniek Ets
Afmetingen 51.5 x 66.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 125
Bied mee Bied mee
Pieter Holstein - Zonder titel kopen? Bied vanaf 45!
Pieter Holstein (1934) Nederlands Zonder titel
Techniek Ets
Afmetingen 32.5 x 47.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee
Pieter Holstein - Litho op papier, Spoor van daden - Ingelijst kopen? Bied vanaf 60!
Pieter Holstein (1934) Nederlands Litho op papier, Spoor van daden - Ingelijst
Techniek Litho
Afmetingen 66 x 81.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
Pieter Holstein - handgesigneerde litho | zonder titel | 1984 kopen? Bied vanaf 50!
Pieter Holstein (1934) Nederlands handgesigneerde litho | zonder titel | 1984
Techniek Litho
Afmetingen 50 x 70 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Geschept Papier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Pieter Holstein

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Pieter Holstein? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Pieter Holstein. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Pieter Holstein en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Pieter Holstein te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Pieter Holstein!

Volg het aanbod kunst van Pieter Holstein te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Pieter Holstein te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Pieter Holstein instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Pieter Holstein kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Pieter Holstein!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Pieter Holstein kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Pieter Holstein en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Pieter Holstein via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Pieter Holstein of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Pieter Holstein?

Kunst kopen van Pieter Holstein begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Pieter Holstein, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Pieter Holstein. Om meer kans te maken om de Pieter Holstein te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Pieter Holstein! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.