Rob van Koningsbruggen (1948)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Rob van Koningsbruggen
Rob van Koningsbruggen (1948)

Rob van Koningsbruggen (1948)

Rob van KONINGSBRUGGEN (Den Haag 1948)

Schilder, tekenaar

Opleiding:

Na in 1968 korte tijd les gevolgd te hebben aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, ging Rob van Koningsbruggen in 1969 naar de Vrije Academie (Den Haag). Van 1970 tot 1972 had hij een plek bij Ateliers ’63 in Haarlem.

Rob van Koningsbruggen heeft onder andere gewerkt in Den Haag, Haarlem en Den Oever.

Rob van Koningsbruggen is een schilder van abstracte kunst. Hij begon als informeel kunstenaars en maakte veel schrijfsels op papier. Rond 1974 begon hij met het maken van ‘schuif’schilderijen, waarbij hij verf op het ene doek gebruikte als ‘kwast’ voor het andere doek. Hij presenteerde dit werk dan ook vaak in een twee- of vierluik. Van Koningsbruggen zag dit als een informele schildermethode, waarbij het resultaat onafhankelijk is van de maker: bij informele kunst staat het proces staat centraal. Vanaf 1980 wordt kleur en kleurmening belangrijker voor Van Koningsbruggen. Hij onderzoekt in zijn schilderingen verschillende technieken om met kwasten kleuren te mengen en hij ontwikkelt een nieuwe kleurcirkel. Zijn schilderingen hebben vaak eenvoudige vormen.

Exposities en prijzen:

Van Koningsbruggen heeft een paar grote solotentoonstellingen gehad; in 1977 in het Stedelijk Museum Amsterdam, in 1987 in het Boijmans van Beuningen in Rotterdam en in 2002 een overzichtstentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Aangeboden items
1
Verkochte items
53
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Rob van Koningsbruggen - Drieluik: Abstracte compositie kopen? Bied vanaf 250!
Rob van Koningsbruggen (1948) Nederlands Drieluik: Abstracte compositie
TechniekZeefdruk
Afmetingen44 x 44 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Rob van Koningsbruggen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Rob van Koningsbruggen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Rob van Koningsbruggen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Rob van Koningsbruggen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Rob van Koningsbruggen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Rob van Koningsbruggen!

Volg het aanbod kunst van Rob van Koningsbruggen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Rob van Koningsbruggen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Rob van Koningsbruggen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Rob van Koningsbruggen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Rob van Koningsbruggen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Rob van Koningsbruggen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Rob van Koningsbruggen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Rob van Koningsbruggen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Rob van Koningsbruggen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Rob van Koningsbruggen?

Kunst kopen van Rob van Koningsbruggen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Rob van Koningsbruggen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Rob van Koningsbruggen. Om meer kans te maken om de Rob van Koningsbruggen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Rob van Koningsbruggen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.