Willem Knip (1883-1967)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Willem Knip
Willem Knip (1883-1967)

Willem Knip (1883-1967)

Kunstenaar

Wilhelm Alexander (Willem) Knip (Amsterdam 1883 - Blaricum 1967)

Willem Knip is een van de grote schilders van de Larense school. Hij kreeg een opleiding als decoratieschilder aan de Quelliniusschool in Amsterdam en werkte enige tijd in het atelier van Chris Lebeau. Om los te komen van decoratieve invloeden vestigde hij zich rond 1900 in het Gooi. Hij ontwikkelde daar een uitgebalanceerde impressionistische stijl. Na reizen naar Parijs, later naar Italië en Spanje, werd zijn koloriet luchtig en licht. Geliefde onderwerpen waren landschappen, haven en stadsgezichten. Werken van Knip zijn ondermeer te zien in het Singer Museum te Laren.

Aangeboden items
3
Verkochte items
20
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (34 x Favoriet)
filters
Willem Knip - Sneeuwlandschap kopen? Bied vanaf 350!
Willem Knip (1883-1967) Nederlands Sneeuwlandschap
TechniekOlieverf
Afmetingen78.5 cm x 97 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 350
Bied mee Bied mee
FA. (2)
Willem Knip - Straatje in Bretagne kopen? Bied vanaf 500!
Willem Knip (1883-1967) Nederlands Straatje in Bretagne
TechniekOlieverf
Afmetingen74 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 500
Bied mee Bied mee
FA. (8)
Willem Knip - Noordhavenpoort te Zierikzee kopen? Bied vanaf 300!
Willem Knip (1883-1967) Nederlands Noordhavenpoort te Zierikzee
TechniekOlieverf
Afmetingen36.5 cm x 48.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerBoard
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 300
Bied mee Bied mee
FA. (4)

Kunst kopen van Willem Knip

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Knip? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Knip. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Knip en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Knip te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Knip!

Volg het aanbod kunst van Willem Knip te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Knip te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Knip instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Knip kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Knip!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Knip kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Knip en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Knip via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Knip of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Knip?

Kunst kopen van Willem Knip begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Knip, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Knip. Om meer kans te maken om de Willem Knip te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Knip! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.