Wim Gerritsen (1929-2007)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Wim Gerritsen
Wim Gerritsen (1929-2007)

Wim Gerritsen (1929-2007)

Kunstenaar

Wim GERRITSEN (Arnhem 1929 - Arnhem 2007)

In Arnhem volgde hij een opleiding aan de academie en exposeerde in de jaren '50 meerdere malen in de Korenbeurs te Arnhem en in 't Venster in Rotterdam. Hier zou hij zich in 1962 voorgoed vestigen. Het werk uit de jaren '50, meest tekeningen en gouaches omdat olieverf nu eenmaal te duur was voor een jonge kunstenaar uit die tijd, vertoont verwantschap met het werk van de Cobraschilders uit die tijd. Dat Gerritsen zich bij hen thuis voelde lijdt geen twijfel, hij onderhield contacten met diverse vertegenwoordigers van deze groep: Theo Wolvekamp kende hij van de academie, Eugene Brands opende enkele malen zijn tentoonstellingen en hij bezocht regelmatig het atelier van Anton Rooskens, met wie hij later ook exposeerde. Met Brands had Wim Gerritsen een goede relatie . Hij zag Gerritsen zoals hij het zelf verwoordde, 'als een versterking van de kleine rij onzer echte experimentelen'.Beschrijving van Wim Gerritsen bij de RKD

Aangeboden items
0
Verkochte items
7
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Wim Gerritsen (1929-2007) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Wim Gerritsen (1929-2007) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 13 mensen die Wim Gerritsen (1929-2007) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Wim Gerritsen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Wim Gerritsen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Wim Gerritsen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Wim Gerritsen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Wim Gerritsen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Wim Gerritsen!

Volg het aanbod kunst van Wim Gerritsen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Wim Gerritsen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Wim Gerritsen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Wim Gerritsen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Wim Gerritsen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Wim Gerritsen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Wim Gerritsen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Wim Gerritsen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Wim Gerritsen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Wim Gerritsen?

Kunst kopen van Wim Gerritsen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Wim Gerritsen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Wim Gerritsen. Om meer kans te maken om de Wim Gerritsen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Wim Gerritsen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.