Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. - Verkocht

Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. kopen? Bied vanaf 70!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. kopen? Bied vanaf 70!
Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. kopen? Bied vanaf 70!Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. kopen? Bied vanaf 70!Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. kopen? Bied vanaf 70!Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. kopen? Bied vanaf 70!Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. kopen? Bied vanaf 70!Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. kopen? Bied vanaf 70!Harry Maas - Potloodtekening . poserende (school)meisje. kopen? Bied vanaf 70!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Harry Maas (1906-1982)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPotlood
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen47.5 x 31.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Het werk is op karton geplakt de maat is H. 48 x B. 32.

De kunstschilder Harry Maas, schilder van het vrouwelijk schoon,

Harrie Maas heeft van jongs af aan een passie voor tekenen en schilderen. In Roermond krijgt hij zijn eerste lessen bij M.G. Hölscher en in Nijmegen bij Anton Kloosterhuis. Na de verhuizing van de Fam. in juli 1931 naar Eindhoven ontwikkelt hij zichzelf verder en trekt zich op aan de kunst- broeders bij de Eindhovense Schetsclub. Van deze club is hij tientallen jaren de drijvende kracht. Hij toont zijn werk met name op groepstentoonstellingen van Kunstkring In Consten. Een, Eindhovense Schetsclub, De Zuid Nederlandsche Onafhankelijken, Bredase Kunstkring en van Kunstkring De Kempen na de Tweede Wereldoorlog. Na 1950 exposeert hij nauwelijks meer. Hij heeft inmiddels een kring van bewonderaars opgebouwd en via vaste kunsthandels vindt zijn werk de weg naar kopers. In 1974 treedt hij te Nijmegen in het huwelijk met Netty Michels, die met haar verhalende doekjes in een naïeve schildertrant succes heeft. In de jaren dertig krijgt Harry Maas bekendheid als tekenaar en schilder van portretten en figuurstukken. Daarnaast maakt hij linosneden en begint te etsen. Rondom de oorlogsperiode heeft hij veel (bloem)stillevens gepenseeld. Omstreeks 1950 ontstaan er naar aanleiding van reizen naar Engeland en Frankrijk veel stadsgezichten en landschappen. Zijn passie voor treinen krijgt in zijn oeuvre een vaste plaats, waarbij hij vaak op nostalgische beelden teruggrijpt en voor de stoffering evenals in zijn stadsgezichten kiest voor modieus geklede, bevallige meisjes. Het vrouwelijk schoon half gekleed of pikant naakt loopt als een rode draad door zijn werk en de talloze, uitgewerkte of schetsmatige naakten van voor hem poserende (school)meisjes hebben hem grote bekendheid gegeven.

Conditie
ConditieGoed
Goed Een klein vouwtje rechts onder.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 18,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd18-3-2021 om 22:48
Eindtijd25-3-2021 om 21:51
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken