Harry Maas (1906-1982)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Harry Maas
Harry Maas (1906-1982)

Harry Maas (1906-1982)

Harry MAAS (Nederweert 1906 - Eindhoven 1982)

Maas heeft van jongs af aan een passie voor tekenen en schilderen. Na de verhuizing van de familie in juli 1931 naar Eindhoven ontwikkelt hij zichzelf verder en trekt zich op aan de kunst- broeders bij de Eindhovense Schetsclub. Hij toont zijn werk met name op groepstentoonstellingen van Kunstkring In Consten Een, Eindhovense Schetsclub, De Zuid-Nederlandsche Onafhankelijken, Bredasche Kunstkring en van Kunstkring De Kempen na de Tweede Wereldoorlog. Na 1950 exposeert hij nauwelijks meer. Hij heeft inmiddels een kring van bewonderaars opgebouwd en via vaste kunsthandels vindt zijn werk de weg naar kopers. In 1974 treedt hij te Nijmegen in het huwelijk met Netty Michels. Omstreeks 1950 ontstaan er naar aanleiding van reizen naar Engeland en Frankrijk veel stadsgezichten en landschappen. Het vrouwelijkschoon halfgekleed of pikant naakt loopt als een rode draad door zijn werk en de talloze, uitgewerkte of schetsmatige naakten van voor hem poserende (school)meisjes hebben hem grote bekendheid gegeven. Literatuur: Harry Maas ?Schilder van het stadsleven en vrouwelijk schoon? Peter Thoben, Pieter Scheen.

Aangeboden items
0
Verkochte items
32
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Harry Maas (1906-1982) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 32 items van Harry Maas (1906-1982) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 61 mensen die Harry Maas (1906-1982) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Harry Maas

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Harry Maas? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Harry Maas. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Harry Maas en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Harry Maas te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Harry Maas!

Volg het aanbod kunst van Harry Maas te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Harry Maas te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Harry Maas instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Harry Maas kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Harry Maas!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Harry Maas kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Harry Maas en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Harry Maas via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Harry Maas of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Harry Maas?

Kunst kopen van Harry Maas begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Harry Maas, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Harry Maas. Om meer kans te maken om de Harry Maas te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Harry Maas! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.