Edzard Koning (1869-1954)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Edzard Koning
Edzard Koning (1869-1954)

Edzard Koning (1869-1954)

Kunstenaar

winschoten 1869den haag 1954Na zijn opleiding aan de academie in Den Haag maakte Koning enkele reizen, onder andere naar Normandi_ en Parijs. Via zijn broer Arnold Koning maakte hij daar kennis met Theo van Gogh. Koning stelt zijn werk voor het eerst ten toon in 1907 in het gebouw van Het Kunstlievend Genootschap Pictura in Groningen.Hij is vooral bekend geworden vanwege zijn bijdrage aan de Verkade-albums en zijn litho's voor van Van Eedens De kleine Johannes. Hij wordt beschouwd als navolger van de Haagse School. Hij woonde en werkte ook veel in Nunspeet, waar een park naar hem is vernoemd.Koning was lid van Arti et Amicitiae, Pulchri Studio, de Haagse Kunstkring, Schilder- en Tekengenootschap Harderwijk en St. Lucas(Amsterdam). Werk van Koning is in bezit van Kr_ller-M_ller Museum.Bron ; rkd , wikipedia , scheen

Aangeboden items
2
Verkochte items
10
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Edzard Koning - Ingekleurde tekening molen aan Caspar. Roblesdiep te Grootegast kopen? Bied vanaf 125!
Edzard Koning (1869-1954) Nederlands Ingekleurde tekening molen aan Caspar. Roblesdiep te Grootegast
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen29 cm x 34 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 125
Bied mee Bied mee
Edzard Koning - Maroufle: polderlandschap met boerderij kopen? Bied vanaf 175!
Edzard Koning (1869-1954) Nederlands Maroufle: polderlandschap met boerderij
TechniekOlieverf
Afmetingen45.5 cm x 61 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerMarouflé
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 175
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Edzard Koning

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Edzard Koning? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Edzard Koning. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Edzard Koning en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Edzard Koning te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Edzard Koning!

Volg het aanbod kunst van Edzard Koning te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Edzard Koning te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Edzard Koning instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Edzard Koning kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Edzard Koning!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Edzard Koning kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Edzard Koning en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Edzard Koning via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Edzard Koning of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Edzard Koning?

Kunst kopen van Edzard Koning begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Edzard Koning, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Edzard Koning. Om meer kans te maken om de Edzard Koning te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Edzard Koning! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.