Jan Kagie (jr.) (1907-1991)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Jan Kagie (jr.)
Jan Kagie (jr.) (1907-1991)

Jan Kagie (jr.) (1907-1991)

Jan Kagie jr.

Schilder, Aquarellist, Tekenaar

Geboren te Den Haag in 1907, Overleden in 1991 te Amsterdam

Jan Kagie woonde en werkte te o.m. Den Haag, Rolde en Amsterdam. Hij was een leerling van zijn vader maar vormde daarnaast zichzelf (autodidact). Hij verhuisde in 1937 naar Rolde (villa "De Wilte") en in 1949 naar Amsterdam.
Hij kwam in zijn Drentse tijd in contact met o.m. de Groninger kunstkring "De Ploeg", Hendrik Werkman en Gerrit Benner. Samen met een aantal Drentse schilders (w.o. Reinhart Dozy, Anton Heijboer en Bernard van Dulmen Krumpelman) richtte hij in 1946 de vereniging "De Drentse Schilders" op.

Hij schilderde, tekende en aquarelleerde o.m. landschappen, stillevens en zeegezichten in eerste instantie in realistische-, later meer in figuratief-expressionistische trant, waarbij hij zijn figuren en voorwerpen op geheel eigen wijze abstraheerde.

Hij was lid van de kunstenaarsverenigingen "Arti et Amicitiae", "De Stuwing" en Fed. B.B.K te Amsterdam.

Het werk van Jan Kagie jr. bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties, o.a. in de Rijkscollectie.

Aangeboden items
5
Verkochte items
27
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jan Kagie (jr.) - Zeegse - Drente kopen? Bied vanaf 50!
Jan Kagie (jr.) (1907-1991) Nederlands Zeegse - Drente
TechniekAquarel
Afmetingen54 x 86 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Jan Kagie (jr.) - Landschap kopen? Bied vanaf 1000!
Jan Kagie (jr.) (1907-1991) Nederlands Landschap
TechniekOlieverf
Afmetingen105 x 139.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 1.000
Bied mee Bied mee
Jan Kagie (jr.) - Saint Bonnet: Huizen in het dorp kopen? Bied vanaf 75!
Jan Kagie (jr.) (1907-1991) Nederlands Saint Bonnet: Huizen in het dorp
TechniekAquarel
Afmetingen52 x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Jan Kagie (jr.) - Plas bij Schipluiden kopen? Bied vanaf 60!
Jan Kagie (jr.) (1907-1991) Nederlands Plas bij Schipluiden
TechniekAquarel
Afmetingen40 x 68 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
Jan Kagie (jr.) - 6 tekeningen kopen? Bied vanaf 60!
Jan Kagie (jr.) (1907-1991) Nederlands 6 tekeningen
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen24.5 x 19 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jan Kagie (jr.)

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Kagie (jr.)? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Kagie (jr.). Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Kagie (jr.) en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Kagie (jr.) te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Kagie (jr.)!

Volg het aanbod kunst van Jan Kagie (jr.) te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Kagie (jr.) te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Kagie (jr.) instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Kagie (jr.) kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Kagie (jr.)!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Kagie (jr.) kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Kagie (jr.) en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Kagie (jr.) via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Kagie (jr.) of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Kagie (jr.)?

Kunst kopen van Jan Kagie (jr.) begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Kagie (jr.), heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Kagie (jr.). Om meer kans te maken om de Jan Kagie (jr.) te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Kagie (jr.)! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.