Jan Mensinga (1924-1998)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Jan Mensinga
Jan Mensinga (1924-1998)

Jan Mensinga (1924-1998)

Graficus, Tekenaar

Jan MENSINGA

Schilder, graficus, aquarellist.

Jan Roelf Mensinga werd in 1924 geboren in Leeuwarden en is overleden in 1998 te Amsterdam.

Opleiding: Mensinga volgde van 1954 tot 1956 een avondcursus aan de Rijksakademie van beeldende kunsten te Amsterdam. In 1956 en 1957 ging hij naar de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Sinds 1946 woonde en werkte Mensinga in Amsterdam.

Jan Mensinga maakte stillevens, portretten en afbeeldingen van figuren en vruchten. Twee maal maakte hij een reis naar Itali_, waar hij erg ge_nspireerd raakte. Hij was docent aan de Akademie voor Tekenleraren in Tilburg. Tevens was Mensinga lid van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten ?De Grafische?, de Federatie van Verenigingen van Beroeps Beeldende Kunstenaars en Amsterdams Grafisch Atelier.

Exposities en prijzen:

Werk van Mensinga was onder andere te zien in het Centraal Museum te Utrecht en in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
4
Verkochte items
98
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jan Mensinga - Monotype, Z.T. (Abstracte compositie) - Ingelijst kopen? Bied vanaf 40!
Jan Mensinga (1924-1998) Nederlands Monotype, Z.T. (Abstracte compositie) - Ingelijst
TechniekMonotype
Afmetingen45.5 x 38.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 40
Bied mee Bied mee
Jan Mensinga - litho kopen? Bied vanaf 50!
Jan Mensinga (1924-1998) Nederlands litho
TechniekLitho
Afmetingen40 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Jan Mensinga - Mansfiguur kopen? Bied vanaf 40!
Jan Mensinga (1924-1998) Nederlands Mansfiguur
TechniekLitho
Afmetingen27 x 24 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 40
Bied mee Bied mee
Jan Mensinga - omarmd kind - - litho - - mooi ingelijst kopen? Bied vanaf 65!
Jan Mensinga (1924-1998) Nederlands omarmd kind - - litho - - mooi ingelijst
TechniekLitho
Afmetingen54 x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 65
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jan Mensinga

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Mensinga? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Mensinga. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Mensinga en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Mensinga te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Mensinga!

Volg het aanbod kunst van Jan Mensinga te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Mensinga te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Mensinga instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Mensinga kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Mensinga!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Mensinga kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Mensinga en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Mensinga via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Mensinga of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Mensinga?

Kunst kopen van Jan Mensinga begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Mensinga, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Mensinga. Om meer kans te maken om de Jan Mensinga te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Mensinga! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.