Jon Marten (1934)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Jon Marten
Jon Marten (1934)

Jon Marten (1934)

Kunstschilder, Graficus

Jon MARTEN (Ginneken-Bavel 1934)

Schilder, Graficus

Opleiding:

Jon Marten volgde zijn opleiding aan de St. Joost te Breda en Eyckacademie te Maastricht.

Hij woont en werkt te Haarlem.

Toen Jon Marten klaar was met zijn opleiding, voerde hij tot 1960 voornamelijk Glas in Lood opdrachten uit. Daarna stopte hij met het aannemen van opdrachten en vertrok hij naar Amsterdam waar hij zich vestigde.

In de tachtiger jaren maakte Jon Marten deel uit van de 'IJmuider Kring', met kunstenaars als Jaap Mooij, Theo Kuypers, Gérard van den Eerenbeemt, Pieter Defesche en Lei Molin.
Het landschap is een grote inspiratiebron voor het werk Jon Marten. Martens werk vertegenwoordigt een andere wereld, een andere werkelijkheid.

Zelf omschrijft Martens zijn werk als een heftige aanval op onbekende krachten in de natuur. 'Fragmenten'. Martens zegt: 'Ik probeer zoveel mogelijk deze innerlijke fragmenten hun eigen gang te laten gaan. Het stuurt mij tijdens het werken naar een van de dia's, die in mij zijn opgeslagen. Zo gaat het ongeveer. Jon Marten is veel werkzaam in de Dominicaanse Republiek, en heeft geregeld exposities in het Caribisch gebied.

Exposities en prijzen:

1989 Galerie de Verbeelding 1993 'Nouveau', República Dominicana, Vitralisata para el Gobierno Hollandes 2004 Museo Tostado de Sto. Dogo. Rep. Dom. 2006 Artistik Galerie, Amsterdam

Aangeboden items
2
Verkochte items
94
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jon Marten - Litho: "Sluipende tijd" kopen? Bied vanaf 50!
Jon Marten (1934) Nederlands Litho: "Sluipende tijd"
Techniek Litho
Afmetingen 50 x 65 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Jon Marten - 10 gesigneerde kleuren litho’s kopen? Bied vanaf 349!
Jon Marten (1934) Nederlands 10 gesigneerde kleuren litho’s
Techniek Litho
Afmetingen 65 x 50 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 349
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jon Marten

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jon Marten? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jon Marten. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jon Marten en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jon Marten te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jon Marten!

Volg het aanbod kunst van Jon Marten te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jon Marten te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jon Marten instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jon Marten kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jon Marten!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jon Marten kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jon Marten en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jon Marten via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jon Marten of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jon Marten?

Kunst kopen van Jon Marten begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jon Marten, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jon Marten. Om meer kans te maken om de Jon Marten te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jon Marten! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.