Joop Moesman (1909-1988)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Joop Moesman
Joop Moesman (1909-1988)

Joop Moesman (1909-1988)

Kunstenaar

Joop MOESMAN (Utrecht 1909 - Houten 1988)

Surrealistisch schilder, letterontwerper, polemist, amateur-fotograaf en spoorwegbeambte.

Opleiding:
Moesman, groeide op in een gezin waar zijn vader werkte als lithograaf en fotograaf. Dat Moesman geinteresseerd was in het creatieve vak is dus niet verwonderlijk, maar toch werd hij in zijn dagelijksleven spoorwegbeambte.

Moesman vond in de winkel van de surrealist Willem Wagenaar een Frans tijdschrift waar hij foto's in zag van verschillende surrealistische schilders. Hij werd zo geinspireerd door deze werken dat hij uit zichzelf in vergelijkbare stijl begon te schilderen, tijdens dit proces reproduceerde hij de belangrijkste surrealistische schilderijen in Nederland.

In de jaren 1960 kreeg het schilderwerk van Moesman internationale erkenning door de inzet van Her de Vries, deze liet de reproducties zien aan de voorman van de surrealisten in Parijs. Hierdoor besloot Breton het werk van Moesman ten toon te stellen op de Internationale surrealistische tentoonstelling in Milaan.

Verder was Moesman samen met Dirkje Kuik en Henc van Maarsseveen oprichter van het Utrechtse kunstgenootschap De Luis.

Aangeboden items
5
Verkochte items
46
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (50 x Favoriet)
filters
Joop Moesman - Ingelijste litho: Windkracht 8 - 1984 (nette lijst) kopen? Bied vanaf 175!
Joop Moesman (1909-1988) Nederlands Ingelijste litho: Windkracht 8 - 1984 (nette lijst)
TechniekLitho
Afmetingen52 cm x 52 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 175
Bied mee Bied mee
FA. (2)
Joop Moesman - Litho: op wacht - 1979 kopen? Bied vanaf 195!
Joop Moesman (1909-1988) Nederlands Litho: op wacht - 1979
TechniekLitho
Afmetingen32 cm x 24 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 195
Bied mee Bied mee
FA. (1)
Joop Moesman - Litho: Windkracht 8 - 1984 kopen? Bied vanaf 159!
Joop Moesman (1909-1988) Nederlands Litho: Windkracht 8 - 1984
TechniekLitho
Afmetingen40 cm x 29 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 159
Bied mee Bied mee
FA. (4)
Joop Moesman - Complete serie Petit nr 1 t/m 6 (met 2 werken Moesman, 3x Wijnberg en 2 x Kuik) kopen? Bied vanaf 499!
Joop Moesman (1909-1988) Nederlands Complete serie Petit nr 1 t/m 6 (met 2 werken Moesman, 3x Wijnberg en 2 x Kuik)
TechniekLitho
Afmetingen32.5 cm x 45.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 499
Bied mee Bied mee
FA. (9)

Kunst kopen van Joop Moesman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Joop Moesman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Joop Moesman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Joop Moesman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Joop Moesman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Joop Moesman!

Volg het aanbod kunst van Joop Moesman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Joop Moesman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Joop Moesman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Joop Moesman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Joop Moesman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Joop Moesman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Joop Moesman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Joop Moesman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Joop Moesman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Joop Moesman?

Kunst kopen van Joop Moesman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Joop Moesman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Joop Moesman. Om meer kans te maken om de Joop Moesman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Joop Moesman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.