Willem Rozendaal (1899-1971)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Willem Rozendaal
Willem Rozendaal (1899-1971)

Willem Rozendaal (1899-1971)

Kunstenaar, Designer

Willem ROZENDAAL (Scherpenzeel 1899 - Wassenaar 1971)

Glaskunst, Designer, Graficus

Willem Jacobus Rozendaal begon zijn loopbaan bij diverse Glas-in-lood Ateliers in Nederland. In 1921 vervaardigde hij zijn eerste houtsneden.
In 1924 verhuisde hij naar Maastricht en verwierf hij zijn bekendheid door zijn ontwerpen voor eerst De Sphinx en later de Kristalunie Maastricht. Hij was ontwerper van Glas en Aardewerk. In zijn vrije tijd maakte hij ook veel houtgravures, vooral Ex-librissen, welke gezocht zijn. Tevens maakte hij ontwerpen voor een aantal postzegels.

In 1937 verhuist hij naar Den Haag om docent te worden aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Hier zorgt hij samen met enkele andere docenten (w.o. Paul Citroen) voor een progressief beleid en staat hij aan de basis van de stroming ?De Nieuwe Haagse School?, waar zijn eigen werk uit deze periode ook toe gerekend kan worden.

Zijn werk wordt steeds expressiever van aard.

Het werk van W.J. Rozendaal bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties, o.a. in de Rijkscollectie.

Aangeboden items
1
Verkochte items
59
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Willem Rozendaal (1899-1971) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 59 items van Willem Rozendaal (1899-1971) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 37 mensen die Willem Rozendaal (1899-1971) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Willem Rozendaal

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Rozendaal? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Rozendaal. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Rozendaal en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Rozendaal te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Rozendaal!

Volg het aanbod kunst van Willem Rozendaal te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Rozendaal te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Rozendaal instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Rozendaal kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Rozendaal!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Rozendaal kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Rozendaal en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Rozendaal via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Rozendaal of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Rozendaal?

Kunst kopen van Willem Rozendaal begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Rozendaal, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Rozendaal. Om meer kans te maken om de Willem Rozendaal te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Rozendaal! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.