Ans Wortel (1929-1996)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Ans Wortel
Ans Wortel (1929-1996)

Ans Wortel (1929-1996)

Kunstenaar

Ans WORTEL (Alkmaar 1929 - Hilvarenbeek 1996)

Ans Wortel was als kunstenares audodidact en had vanaf 1960 regelmatig exposities. Haar werk bestaat uit tekeningen, collages, etsen, gouaches en schilderijen, maar voornamelijk gemengde technieken.

Sinds de zestiger jaren neemt Ans Wortel een volstrekt eigen plaats in binnen de na-oorlogse schilderkunst. Als vrouw, moeder en kunstenares had zij een hoop, vaak heftige, levenservaringen die een onuitputtelijke bron van inspiratie vormde voor haar werk. Met name gevoelens als liefde, geborgenheid, dromen, angsten, de groei van het kind naar de volwassenheid en moeder-kind relaties heeft Ans Wortel op een zeer goede manier weten te verbeelden in haar werk.

De voorstellingen die Wortel maakte bestaan uit menselijke figuren, die elkaar zoeken, omarmen of elkaar juist afstoten. Een belangrijke rol spelen steeds de ogen, handen en het gelaat. De figuren in haar werk lijken te zweven in niet nader gedefinieerde ruimten. Wortels werk wekt vaak associaties op met het helal door de aanduiding van maan en sterren, de contouren van de aardbol of horizon. Soms is er sprake van een surrealistisch aandoend landschap, koel en verlaten, waarin de figuren aan hun lot zijn overgelaten.Ook heeft Ans Wortel een aantal bundels en een biografie geschreven.

Prijzen: Eerste prijs op de Biënnale de la jeunesse te Parijs

Aangeboden items
1
Verkochte items
159
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (94 x Favoriet)
filters
Ans Wortel - Vrouw met kindje kopen? Bied vanaf 250!
Ans Wortel - Vrouw met kindjeBeeld / Object
Geplaatst doorKunstjas
Eindtijd 08-04-2023 om 21:49
Periode1945 t/m 1999
TechniekOverig
Afmetingen50 cm x 20 cm x 20 cm (h x b x d)
Gewicht2000 g

Kunst kopen van Ans Wortel

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ans Wortel? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ans Wortel. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ans Wortel en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ans Wortel te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ans Wortel!

Volg het aanbod kunst van Ans Wortel te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ans Wortel te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ans Wortel instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ans Wortel kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ans Wortel!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ans Wortel kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ans Wortel en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ans Wortel via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ans Wortel of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ans Wortel?

Kunst kopen van Ans Wortel begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ans Wortel, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ans Wortel. Om meer kans te maken om de Ans Wortel te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ans Wortel! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.