Anton Buytendijk (1913-2002)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Anton Buytendijk
Anton Buytendijk (1913-2002)

Anton Buytendijk (1913-2002)

Kunstenaar

Anton BUYTENDIJK (Amsterdam 1913 - Amsterdam 2002)

Kunstschilder, graficus

Opleiding: Anton Buytendijk heeft gestudeerd aan de Rijksacademie te Amsterdam. Na zijn studie heeft Buytendijk les gegeven aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Woont en werkt in Amsterdam

Anton Buytendijk heeft veel landschappen in verschillende technieken gemaakt: aquarellen, etsen en litho's en olieverf op doek. Na zijn opleiding ging Buytendijk terug naar Groningen en sloot zich aan bij De Ploeg. Hier vond verdere ontwikkeling plaats in zijn landschappen.Toen de oorlog voorbij was ging Anton Buytendijk terug naar Amsterdam. In de jaren ?50 / ?6- ontwikkelde hij zich steeds meer als een abstracte landschapsschilder, met invloeden van kunstenaars als Emil Nolde en William Turner. Veel van deze abstracte werken van Buytendijk zijn ontstaan in Zuid ? Frankrijk.Anton Buytendijk was voorzitter van de Nederlandse Kring van Tekenaars en lid van o.a. de Nederlandse Aquarellistenkring en Arti et Amicitiae.

Exposities en prijzen:

Retrospectieve, Galerie Jas, Utrecht, 2003

Aangeboden items
1
Verkochte items
30
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Anton Buytendijk - Abstract landschap - Droge naald ets kopen? Bied vanaf 50!
Anton Buytendijk (1913-2002) Nederlands Abstract landschap - Droge naald ets
TechniekDroge Naald
Afmetingen44 x 64 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Anton Buytendijk

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Anton Buytendijk? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Anton Buytendijk. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Anton Buytendijk en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Anton Buytendijk te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Anton Buytendijk!

Volg het aanbod kunst van Anton Buytendijk te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Anton Buytendijk te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Anton Buytendijk instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Anton Buytendijk kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Anton Buytendijk!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Anton Buytendijk kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Anton Buytendijk en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Anton Buytendijk via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Anton Buytendijk of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Anton Buytendijk?

Kunst kopen van Anton Buytendijk begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Anton Buytendijk, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Anton Buytendijk. Om meer kans te maken om de Anton Buytendijk te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Anton Buytendijk! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.