Har Sanders (1929-2010)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Har Sanders
Har Sanders (1929-2010)

Har Sanders (1929-2010)

Kunstenaar

Har SANDERS (Den Haag 1929 - Oude Pekela 2010)

Graficus, schilder.

Opleiding: Van 1942 tot 1944 ging Sanders naar de Haagse Ambachtsschool. Van 1953 tot 1958 volgde hij een avondopleiding in de richting illustratief aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. In 1959 volgde Sanders de schildersklas van Kees Bol. Heeft gewerkt in onder andere Den Haag, Scheveningen, Waddinxveen, Stiphout, Frankrijk en Groningen.

Sanders hij is vooral bekend als hedendaags realistisch kunstenaar. Hij maakte onder andere abstracte zeefdrukken, schilderijen, tekeningen, linoleumsneden en etsen van landschappen en stillevens. Sanders was van 1964 tot 1973 docent tekenen aan de Akademie voor Industriele Vormgeving in Eindhoven. Van 1980 tot 1986 was hij docent schilderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag.

Exposities en prijzen:

In 1963 ontving Sanders de aanmoedigingsprijs van Gouda, die vergezeld ging met een solotentoonstelling. Drie maal ontving hij een reisbeurs van de overheid, waarmee hij naar Frankrijk, Spanje en Portugal reisde. Zowel in 1970 als in 1971 ontving hij een Stipendium. Drie maal ontving Sanders een prijs op een Grafiek Bi_nnale. Sanders heeft een aantal solotentoonstellingen gehad, onder meer in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Zijn werk is opgenomen in meerdere museale collecties.

Aangeboden items
2
Verkochte items
120
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Har Sanders - Ingelijste acrylverf: "Spiraal" - 2010 kopen? Bied vanaf 250!
Har Sanders (1929-2010) Nederlands Ingelijste acrylverf: "Spiraal" - 2010
TechniekAcryl
Afmetingen42 x 12 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPaneel
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Har Sanders

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Har Sanders? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Har Sanders. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Har Sanders en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Har Sanders te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Har Sanders!

Volg het aanbod kunst van Har Sanders te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Har Sanders te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Har Sanders instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Har Sanders kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Har Sanders!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Har Sanders kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Har Sanders en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Har Sanders via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Har Sanders of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Har Sanders?

Kunst kopen van Har Sanders begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Har Sanders, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Har Sanders. Om meer kans te maken om de Har Sanders te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Har Sanders! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.