Peter Erskine (1954)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Muzikant
  6. >
  7. Peter Erskine
Peter Erskine (1954)

Peter Erskine (1954)

Muzikant

Peter ERSKINE (Somers Point 1954)


Peter Erskine is een gerenommeerde Amerikaanse jazzdrummer en componist, geboren op 5 juni 1954 in Somers Point, New Jersey. Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over meerdere decennia, wordt Erskine beschouwd als een invloedrijke figuur binnen de jazzwereld.

Erskine's muzikale reis begon met zijn vroege betrokkenheid bij de Stan Kenton Band en Weather Report, waar hij zijn veelzijdigheid en virtuositeit als drummer demonstreerde. Zijn vloeiende ritmische stijl en vermogen om naadloos te schakelen tussen verschillende genres hebben bijgedragen aan zijn brede aantrekkingskracht.

Hij heeft samengewerkt met tal van jazzgrootheden en heeft een uitgebreide discografie van soloalbums en samenwerkingen met andere artiesten. Zijn werk omvat niet alleen jazz, maar ook fusion en wereldmuziek. Als bandleider en sideman heeft Erskine bijgedragen aan opnames die variëren van ingetogen ballads tot uptempo stukken, en hij heeft keer op keer zijn vermogen getoond om diepte en emotie in zijn spel te brengen. 

Naast zijn prestaties als uitvoerend artiest is Peter Erskine een gewaardeerde pedagoog en heeft hij lesgegeven aan vooraanstaande muziekinstellingen. Zijn inzichtelijke boeken en lezingen over drumtechniek en muziekproductie hebben zijn invloed versterkt en zijn kennis doorgegeven aan jongere generaties.
Met een blijvende impact op de wereldwijde jazzgemeenschap blijft Peter Erskine een bron van inspiratie voor zowel aspirant-muzikanten als doorgewinterde professionals. Zijn veelzijdigheid, innovatie en onderscheidende ritmische aanpak maken hem tot een van de meest gerespecteerde en herkenbare drummers in de muziekwereld.
Aangeboden items
0
Verkochte items
0
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Peter Erskine (1954) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Peter Erskine (1954) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Vinyl kopen van Peter Erskine

Wilt u graag vinyl kopen van Peter Erskine? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op de beste LP’s, exclusieve singles of zeldzame uitgaves op CD van Peter Erskine. Betaalbare en exclusieve vinyl kopen van Peter Erskine en andere bekende muzikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle platen van Peter Erskine te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod vinyl van Peter Erskine te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod vinyl van Peter Erskine te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Peter Erskine instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Peter Erskine vinyl in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle vinyl van uw favoriete muzikanten of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk vinyl van Peter Erskine!

Waarom via Kunstveiling muziek op vinyl van Peter Erskine kopen?

Via Kunstveiling koopt u muziek op vinyl van Peter Erskine en andere erkende muzikanten tegen veilingprijzen. Vinyl kopen van Peter Erskine via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot vinyl, design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf vinyl van Peter Erskine of andere bands en muzikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een LP van Peter Erskine? (H2)

Vinyl kopen van Peter Erskine begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een plaat van Peter Erskine, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op vinyl van Peter Erskine. Om meer kans te maken om de LP van Peter Erskine te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het item helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere muziek van Peter Erskine! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.