Pol Bury (1922-2005)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Pol Bury
Pol Bury (1922-2005)

Pol Bury (1922-2005)

Pol BURY (Haine-Saint-Pierre 1922 - Parijs 2005)

Schilder, beeldhouwer

Opleiding: Pol Bury volgde teken- en decoratielessen aan de Academie voor Schone Kunsten in Bergen. Woonde en werkte in verschillende plaatsen ter wereld, waaronder Bergen, Parijs en Japan.

Pol Bury was een belangrijke factor in de Cobra groep en in de Waalse surrealistische beweging. Pol Bury heeft tevens een belangrijke bijdrage geleverd aan de kinetische kunst, en zijn fonteinen werden tot in Amerika en Japan bekend. Ook in Brussel is een prachtige fontein te bewonderen. René Margritte is een van de kunstenaars die qua schilderen een inspiratiebron voor Pol Bury waren. Vanaf 1947 werden de schilderijen van hemzelf wat abstracter, en de surrealistische beweging maakte plaats voor de groep La Jeune Peinture Belge.

Aangezien hij de spontane stijl van de Cobra groep niet ideaal vond, verliet hij deze groep ook weer redelijk snel. Zijn eerste fontein maakte Pol Bury in 1969 voor de universiteit van Iowa. Het sculptuur l'Octagon in San Francisco behoort tot het bekendste werk van Pol Bury.

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: Kinetische Kunst

Expositie: 1994: Retrospektive, museum am Ostwall in Dortmund

Aangeboden items
0
Verkochte items
41
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  Frans Frans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Pol Bury (1922-2005) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 41 items van Pol Bury (1922-2005) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 51 mensen die Pol Bury (1922-2005) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Pol Bury

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Pol Bury? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Pol Bury. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Pol Bury en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Pol Bury te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Pol Bury!

Volg het aanbod kunst van Pol Bury te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Pol Bury te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Pol Bury instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Pol Bury kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Pol Bury!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Pol Bury kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Pol Bury en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Pol Bury via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Pol Bury of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Pol Bury?

Kunst kopen van Pol Bury begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Pol Bury, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Pol Bury. Om meer kans te maken om de Pol Bury te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Pol Bury! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.