Willem Sandberg (1897-1984)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Willem Sandberg
Willem Sandberg (1897-1984)

Willem Sandberg (1897-1984)

Graficus

Willem SANDBERG (Amersfoort 1897 - Amsterdam 1984)

Muurschildering van Willem Sandberg op metrostation Waterlooplein Jonkheer Willem Jacob Henri Berend Sandberg was een ontwerper en typograaf, was van 1945 tot 1963 directeur van het Stedelijk Museum (SM) in Amsterdam, waarvoor hij al vanaf 1938 werkte. Daarnaast was hij grafisch ontwerper. Hij was lid van de familie Sandberg.Onder Sandbergs leiding ontwikkelde het SM zich tot een internationaal vermaard centrum voor moderne kunst. Hij stond al vroeg open voor het experiment van de Cobra-beweging, en voerde - net als het Museum of Modern Art in New York - een verzamel- en tentoonstellingsbeleid waarin ook industri_le vormgeving, fotografie en grafische vormgeving aan bod kwamen. De kwaliteit geleverd door de opgerichte reproductieafdeling werd toonaangevend in de museumwereld.Sandberg ontwierp daarnaast zelf het museumdrukwerk (catalogi, affiches, uitnodigingen), en ontwikkelde zich zo tot een van de belangrijkste Nederlandse grafisch ontwerpers. Zijn ontwerploopbaan was eind jaren twintig begonnen met maken van beeldstatistieken.Na zijn pensionering bleef Sandberg actief als tentoonstellingsmaker en ontwerper. Tevens ging hij een belangrijke rol spelen in de opbouw van het Isra_l Museum in Jeruzalem.Sandberg was betrokken bij de beroemde aanslag op het Amsterdams bevolkingsregister op 27 maart 1943. Als enige van de betrokkenen weet hij uiteindelijk aan de Duitsers te ontkomen. Een plaquette met de twaalf namen van de plegers van de aanslag die op 1 juli 1943 werden doodgeschoten hangt aan de gevel van de huidige Plantagestudio. De plaquette is ontworpen door Willem Sandberg. In 1951 werd Sandberg, onder meer vanwege dit feit, gelauwerd met Prijs van de Stichting Kunstenaarsverzet.

Aangeboden items
2
Verkochte items
10
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (17 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Willem Sandberg - Felicitation, zeefdruk - Gratis verzending! kopen? Bied vanaf 50!
Willem Sandberg - Felicitation, zeefdruk - Gratis verzending!Prenten & Uitgaves
Geplaatst doorRosser
Eindtijd 19-11-2022 om 19:00
Jaartal1999
TechniekZeefdruk
Afmetingen55 cm x 38 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt
IngelijstNiet Ingelijst
Willem Sandberg - Ardon, zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!
Willem Sandberg - Ardon, zeefdrukPrenten & Uitgaves
Geplaatst doorRosser
Eindtijd 02-12-2022 om 21:00
Jaartal1960
TechniekVaria
Afmetingen52 cm x 76 cm (h x b)

Kunst kopen van Willem Sandberg

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Sandberg? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Sandberg. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Sandberg en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Sandberg te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Sandberg!

Volg het aanbod kunst van Willem Sandberg te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Sandberg te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Sandberg instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Sandberg kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Sandberg!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Sandberg kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Sandberg en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Sandberg via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Sandberg of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Sandberg?

Kunst kopen van Willem Sandberg begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Sandberg, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Sandberg. Om meer kans te maken om de Willem Sandberg te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Sandberg! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.