Wynton Marsalis (1961)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Muzikant
  6. >
  7. Wynton Marsalis
Wynton Marsalis (1961)

Wynton Marsalis (1961)

Muzikant

Wynton MARSALIS (New Orleans 1961)


Wynton Marsalis is een invloedrijke Amerikaanse trompettist, componist en bandleider, geboren op 18 oktober 1961 in New Orleans. Hij staat bekend om zijn uitzonderlijke techniek en bijdragen aan de heropleving van de jazzmuziek. Marsalis, lid van een muzikale familie, begon al op jonge leeftijd trompet te spelen en werd al snel een opkomend talent in de jazzscene.

Zijn carrière omvat een indrukwekkende reeks prestaties en erkenningen. In 1983 werd hij de eerste artiest die gelijktijdig Grammy Awards won in de categorieën Jazz en Klassieke Muziek. Als leider van het Wynton Marsalis Quintet en het Jazz at Lincoln Center Orchestra heeft hij vele albums uitgebracht die een breed scala aan jazzstijlen bestrijken, van bebop tot swing en moderne composities.

Marsalis heeft zich ingezet voor het behoud van de jazztraditie en het promoten ervan bij jongere generaties. Hij heeft educatieve programma's opgezet en is een fervent pleitbezorger van jazzonderwijs. Zijn toewijding aan muzikale uitmuntendheid en cultureel bewustzijn heeft hem talloze onderscheidingen opgeleverd, waaronder de Pulitzer Prijs voor Muziek in 1997 voor zijn werk "Blood on the Fields".

Als visionair en ambassadeur van jazz heeft Wynton Marsalis de grenzen van het genre verlegd en heeft hij jazzmuziek over de hele wereld gepromoot. Zijn technische virtuositeit, compositorisch talent en toewijding aan muzikale educatie hebben van hem een iconische figuur gemaakt, wiens impact nog vele generaties zal voortduren.

Aangeboden items
0
Verkochte items
0
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Wynton Marsalis (1961) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Wynton Marsalis (1961) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Vinyl kopen van Wynton Marsalis

Wilt u graag vinyl kopen van Wynton Marsalis? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op de beste LP’s, exclusieve singles of zeldzame uitgaves op CD van Wynton Marsalis. Betaalbare en exclusieve vinyl kopen van Wynton Marsalis en andere bekende muzikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle platen van Wynton Marsalis te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod vinyl van Wynton Marsalis te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod vinyl van Wynton Marsalis te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Wynton Marsalis instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Wynton Marsalis vinyl in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle vinyl van uw favoriete muzikanten of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk vinyl van Wynton Marsalis!

Waarom via Kunstveiling muziek op vinyl van Wynton Marsalis kopen?

Via Kunstveiling koopt u muziek op vinyl van Wynton Marsalis en andere erkende muzikanten tegen veilingprijzen. Vinyl kopen van Wynton Marsalis via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot vinyl, design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf vinyl van Wynton Marsalis of andere bands en muzikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een LP van Wynton Marsalis? (H2)

Vinyl kopen van Wynton Marsalis begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een plaat van Wynton Marsalis, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op vinyl van Wynton Marsalis. Om meer kans te maken om de LP van Wynton Marsalis te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het item helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere muziek van Wynton Marsalis! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.