Artek (1935)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Artek
Artek (1935)

Artek (1935)

Fabrikant

Artek

In 1935 richtten Aino en Alvar Aalto, Maire Gullichsen en Nils-Gustav Hahl het meubelbedrijf Artek op. De naam van het bedrijf is een samentrekking van art en technology. Met deze filosofie sluit Artek aan bij de toen heersende Internationale Stijl en Bauhaus, waarbij technische vaardigheden en het gebruik van hoge kwaliteit materialen voorop staan. Het doel van Artek was in eerste instantie om de ontwerpen van de Aalto’s in eigen beheer op de markt te brengen. Ze wilden meubelen verkopen die een moderne leefwijze stimuleren in huizen en publieke ruimtes.

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Fins Fins  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Artek (1935) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Design kopen van Artek

Wilt u graag design kopen van Artek? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Artek. Betaalbare en exclusieve design van Artek en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Artek te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Artek te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Artek te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Artek instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Artek design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Artek!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Artek kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Artek en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Artek via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Artek of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Artek?

Design kopen van Artek begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Artek, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Artek. Om meer kans te maken om het designobject van Artek te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Artek! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.