Hannes Postma (1933-2020)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Hannes Postma
Hannes Postma (1933-2020)

Hannes Postma (1933-2020)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Hannes POSTMA

Graficus

Geboren te Haarlem in 1933.

Overleden te Amsterdam in 2020. 

Opleiding:

Hannes Postma volgde zijn opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam en woont en werkt in Amsterdam.

Beeldend kunstenaar Hannes Postma verwierf in de jaren zestig internationale bekendheid met zijn series grote kleuretsen. Tussen 1970 en 1978 maakte hij zijn 'zeeschilderijen'. Dit leidde in 1973 tot de oprichting van de Hoek van Hollandse School. Met enkele oud-leerlingen van de Rotterdamse academie vormde hij een dadaïstisch groepje dat tot doel had kunstzinnige projecten te realiseren waarin de invloed van de meester of de invloed van de kunstgeschiedenis wordt ontmaskerd. In 1978 werd de periode van het zeeschilderij beëindigd en vanaf dat moment vond hij volledig vanzelfsprekend aansluiting bij de Nieuwe Figuratie.

Exposities en prijzen:

Dordrechts Museum, Dordrecht Stedelijk Museum Het Prinsenhof, Delft Galerie Espace, Amsterdam

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
3
Verkochte items
268
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Hannes Postma - zonder titel kopen? Bied vanaf 259!
Hannes Postma (1933-2020) Nederlands zonder titel
TechniekLitho
Afmetingen50 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 259
Bied mee Bied mee
Hannes Postma - Voor de hemelpoort, litho kopen? Bied vanaf 50!
Hannes Postma (1933-2020) Nederlands Voor de hemelpoort, litho
TechniekLitho
Afmetingen57 x 77 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Hannes Postma - litho: strandgezicht kopen? Bied vanaf 25!
Hannes Postma (1933-2020) Nederlands litho: strandgezicht
TechniekLitho
Afmetingen48.5 x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 25
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hannes Postma

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hannes Postma? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hannes Postma. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hannes Postma en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hannes Postma te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hannes Postma!

Volg het aanbod kunst van Hannes Postma te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hannes Postma te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hannes Postma instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hannes Postma kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hannes Postma!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hannes Postma kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hannes Postma en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hannes Postma via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hannes Postma of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hannes Postma?

Kunst kopen van Hannes Postma begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hannes Postma, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hannes Postma. Om meer kans te maken om de Hannes Postma te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hannes Postma! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.