John Raedecker (1885-1956)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. John Raedecker
John Raedecker (1885-1956)

John Raedecker (1885-1956)

Kunstenaar, Designer

John RAEDECKER

Beeldhouwer, graficus, schilder.

Johannes Anton Raedecker werd geboren in 1885 in Amsterdam en is overleden in 1956 aldaar.

Opleiding: In 1905 startte Raedecker aan een opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Van 1906 tot 1910 volgde hij ook een avondopleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. In 1910 volgde hij lessen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Raedecker heeft gewerkt in onder meer Amsterdam, Parijs, Bergen, Schoorl en Blaricum.

John Raedecker was in de jaren ?20 en ?30 een belangrijke Nederlandse beeldhouwer. Hij is vooral bekend om zijn bijdrage aan het Nationaal Monument op de Dam. Zijn werk wordt gerekend tot de Amsterdamse School. Hij werd in 1920 bekend met een aantal luministische schilderijen. Na de Eerste Wereldoorlog was de stijl waarin Raedecker werkte vernieuwend. Na een paar jaar in Parijs te hebben gewoond, verhuisde Raedecker naar Bergen, waar hij zich bij De Nieuwe Kring, een groep kunstenaars met een sterk gemeenschapsideaal, voegde. In de stijl van Raedecker is dan ook een invloed van de Bergense School te zien. Raedecker was sinds het begin in 1926 lid van kunstenaarsvereniging ?De Brug.?

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
65
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
John Raedecker - fraai uitgewerkte tekening kopen? Bied vanaf 395!
John Raedecker (1885-1956) Nederlands fraai uitgewerkte tekening
TechniekPotlood
Afmetingen61 cm x 53 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 395
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van John Raedecker

Wilt u graag een kunstwerk kopen van John Raedecker? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van John Raedecker. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van John Raedecker en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van John Raedecker te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen John Raedecker!

Volg het aanbod kunst van John Raedecker te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van John Raedecker te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u John Raedecker instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe John Raedecker kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van John Raedecker!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van John Raedecker kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van John Raedecker en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van John Raedecker via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van John Raedecker of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van John Raedecker?

Kunst kopen van John Raedecker begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van John Raedecker, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van John Raedecker. Om meer kans te maken om de John Raedecker te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van John Raedecker! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.