Corneille - 1991 - Raven

Corneille - 1991 - Raven kopen? Bied vanaf 375!
Corneille - 1991 - Raven kopen? Bied vanaf 375!Corneille - 1991 - Raven kopen? Bied vanaf 375!Corneille - 1991 - Raven kopen? Bied vanaf 375!Corneille - 1991 - Raven kopen? Bied vanaf 375!Corneille - 1991 - Raven kopen? Bied vanaf 375!Corneille - 1991 - Raven kopen? Bied vanaf 375!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1991
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen68 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageEA 15
"Raven", ondertekend, EA, kleur litho

Zeer zeldzame en fraaie oude litho uit “The Raven” map uit 1991. De litho is geïnspireerd op een gedicht van Edgar Allen Poe getiteld “The Raven”.  Prachtige oude lithotechniek en kleurgebruik en gedrukt tot de scheprand van het papier! De oplage van de verzamelmap, waar deze litho uitkomt, was zéér beperkt: 75 stuks. 

De litho "Raven" van Corneille, geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van Edgar Allan Poe, vertegenwoordigt een fascinerend samenspel van literatuur en beeldende kunst. Corneille, bekend om zijn levendige kleurgebruik en expressieve vormen, vond in Poe's donkere en mysterieuze poëzie een rijke bron van inspiratie. Deze specifieke litho, onderdeel van een zeer beperkte oplage van slechts 75 stuks uit 1991, illustreert de vermenging van Corneille's kunstzinnige visie met Poe's literaire meesterwerk.

Poe's "The Raven" is een verhaal over verlies, verlangen, en de onontkoombare confrontatie met de eigen sterfelijkheid. Het gedicht vertelt over een eenzame protagonist die geteisterd wordt door de pijnlijke herinnering aan zijn verloren liefde, Lenore, en hoe een mysterieuze raaf, die slechts het woord "Nimmermeer" spreekt, zijn wanhoop en isolatie versterkt. De herhaling van "Nimmermeer" resoneert door het hele gedicht heen, een echo van onvervulde verlangens en de onverbiddelijke realiteit van het verlies.

Corneille's interpretatie van dit gedicht in de vorm van een litho brengt een extra dimensie aan Poe's woorden. Door zijn gebruik van kleur en vorm, creëert Corneille een visuele representatie van de emotionele diepgang en de sombere atmosfeer van het gedicht. Het kunstwerk nodigt de kijker uit om niet alleen de tekst van Poe te overdenken, maar ook de persoonlijke interpretatie en emotionele respons die Corneille in zijn werk heeft gelegd.

De zeldzaamheid van deze litho, samen met de bekendheid van Corneille als mede-oprichter van de Cobra-beweging, maakt het tot een begeerd object voor verzamelaars en liefhebbers van zowel literatuur als beeldende kunst. Het stuk belichaamt de unieke kruisbestuiving tussen poëzie en schilderkunst, en biedt een diep inzicht in de manier waarop Corneille door Poe's werk werd geraakt en geïnspireerd.

Corneille's keuze om "The Raven" te illustreren onderstreept zijn vermogen om universele thema's van menselijke ervaring en emotie te verkennen en uit te drukken. Zijn werk, vaak doordrenkt met symboliek en metaforen, spreekt tot de verbeelding en nodigt uit tot een diepere contemplatie over de aard van het bestaan, verlies, en de zoektocht naar betekenis. De "Raven" litho staat als een krachtig testament van Corneille's artistieke visie, waarin de grenzen tussen verschillende kunstvormen worden overschreden en nieuwe betekenislagen worden onthuld.

(0069)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 375
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieRotterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-4-2024 om 18:29
Eindtijd8-5-2024 om 22:52
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.