Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR

Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!
Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!Corneille - 2000 Football European Championship - LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR kopen? Bied vanaf 299!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2000
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen57 x 44 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageE/A - épreuve d'artiste
Originele zeefdruk getiteld  LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR
"2000 Football European Championship" door Guillaume Corneille. Gesigneerd en gedateerd in potlood door de kunstenaar rechtsonder.

Grijp de kans om eigenaar te worden van een zeldzaam juweel: 'LES FOOTBALLEURS LE BALLON D' OR' van Corneille, versierd met echt bladgoud. Een levendige herinnering aan de passie van het Europese Kampioenschap Voetbal 2000, vastgelegd door de meesterhand van Corneille. Dit exclusieve kunstwerk, een épreuve d'artiste, biedt niet alleen een uniek stukje voetbalgeschiedenis maar is ook een schitterende investering in kunst. Laat deze unieke kans niet aan u voorbijgaan!

Een ode aan Corneille's
In de bruisende atmosfeer van het jaar 2000, waar het Europese Kampioenschap voetbal een continent in vervoering bracht, creëerde Corneille, een kunstenaar wiens werk diep geworteld was in de naoorlogse avant-garde en de Cobra-beweging, een unieke zeefdruk. Terwijl landen hun beste teams op het veld stelden in een strijd om de felbegeerde titel, was Corneille bezig met zijn eigen vorm van expressie, een die net zo dynamisch en gepassioneerd was als het spel zelf.

Deze specifieke periode, gekenmerkt door de EK-koorts die Europa overspoelde, inspireerde Corneille wellicht op een onverwachte manier. Het EK van 2000, gehost door Nederland en België, bracht een gevoel van eenheid en gedeelde culturele identiteit die resoneren met de principes van Cobra - een beweging die zich verzette tegen de gevestigde normen en zocht naar een meer inclusieve en spontane vorm van artistieke expressie.

Stel je voor dat, terwijl de straten van Amsterdam, Brussel, en talloze andere Europese steden gevuld waren met fans die de overwinningen en verliezen van hun teams vierden, Corneille zich terugtrok in zijn atelier, omgeven door de energie en de collectieve passie van het moment. Deze sfeer, doordrenkt met de opwinding van het EK, kon niet anders dan zijn creatieve proces beïnvloeden. Zijn werk uit die tijd, waaronder de zeefdruk uit 2000, weerspiegelt mogelijk deze dynamiek, met levendige kleuren en spontane vormen die echoën naar de bewegingen op het voetbalveld, de uitbarstingen van vreugde bij een doelpunt, en de plotselinge stiltes die vallen bij een gemiste kans.

De zeefdruk, nu erkend als een stuk van uitzonderlijke waarde, draagt de handtekening van Corneille, niet alleen letterlijk door zijn handgeschreven goedkeuring maar ook figuurlijk door de unieke stijl en de geest van vrijheid die het belichaamt. In de context van het EK 2000, wordt dit kunstwerk een herinnering aan hoe cultuur en sport elkaar kunnen ontmoeten en beïnvloeden, hoe een continentale voetbalwedstrijd en een kunstbeweging uit het midden van de 20e eeuw parallelle verhalen van passie, innovatie, en gemeenschapsgevoel kunnen vertellen.

Zoals de teams op het veld streefden naar uitmuntendheid en de overwinning, zo streefde Corneille en zijn Cobra-collega's naar een nieuwe vorm van artistieke expressie - vrij, spontaan, en diep menselijk. De zeefdruk uit 2000, gecreëerd in een tijd van Europees voetbalfestijn, staat als een monument van deze zoektocht, een tastbaar bewijs van de eeuwige menselijke drang om te creëren, te spelen, en te verbinden.

(0021)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 299
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieRotterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-4-2024 om 18:45
Eindtijd8-5-2024 om 22:56
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.