Herman Berserik (1921-2002)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Herman Berserik
Herman Berserik (1921-2002)

Herman Berserik (1921-2002)

Herman BERSERIK (Den Haag 1921 - Den Haag 2002)

Schilder, Graficus

Opleiding: Herman Berserik volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag.. Den Haag

Herman (Hermanus) Berserik heeft vele jaren (van 1960 tot 1986) van zijn leven in Rijswijk gewoond. Maar ondanks dat maakte Berserik onmiskenbaar deel uit van de Haagse kunstwereld, onder meer als docent aan de Haagse Academie voor Beeldende Kunst van 1958 tot 1978 en als actief lid van schilderkundig genootschap ?Pulchri Studio?Vooral Berseriks bijdragen aan het Pulchri-blad werden veel gelezen omdat deze praktische tips bevatten over het schildersvak. Bovendien was Herman Berserik werkzaam als illustrator. Berserik maakte honderden pocketomslagen voor Salamander en Ooievaar. Herman Berserik maakte reizen naar o.m. Noord-Afrika, Syrië, Libanon. Herman Berserik verkreeg in 1948 en 1949 de koninklijke subsidie.Herman Berserik laat een rijke collectie schilderijen na: Berseriks liefde voor licht en water is te herkennen in zijn werk in de Vorm van schepen, Bruggen, sluizen. Verder schilderde hij Landschappen, Stillevens, wielrenners, poppen, Speelgoed en flessen, zelfportretten en stadsgezichten

Exposities en prijzen:

Museum Henriette Polak, ZutphenMuseum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA), ArnhemMuseum Rijswijk, Rijswijk

Aangeboden items
6
Verkochte items
223
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Herman Berserik - Zeg maar dag met het handje kopen? Bied vanaf 75!
Herman Berserik (1921-2002) Nederlands Zeg maar dag met het handje
Techniek Ets/Aquatint
Afmetingen 50 x 66 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Geschept Papier
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Herman Berserik - Bij wiegeliedje van Paul Van Ostayen kopen? Bied vanaf 45!
Herman Berserik (1921-2002) Nederlands Bij wiegeliedje van Paul Van Ostayen
Techniek Ets
Afmetingen 32 x 47 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee
Herman Berserik - Ets - 1971 kopen? Bied vanaf 45!
Herman Berserik (1921-2002) Nederlands Ets - 1971
Techniek Ets
Afmetingen 51 x 61 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee
Herman Berserik - ets - 1971 kopen? Bied vanaf 99!
Herman Berserik (1921-2002) Nederlands ets - 1971
Techniek Ets
Afmetingen 63.5 x 72 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 99
Bied mee Bied mee
Herman Berserik - Litho kopen? Bied vanaf 69!
Herman Berserik (1921-2002) Nederlands Litho
Techniek Litho
Afmetingen 51 x 32.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 69
Bied mee Bied mee
Herman Berserik - Ets: meisje met pop - 1977 kopen? Bied vanaf 85!
Herman Berserik (1921-2002) Nederlands Ets: meisje met pop - 1977
Techniek Ets
Afmetingen 25 x 22 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 85
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Herman Berserik

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Herman Berserik? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Herman Berserik. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Herman Berserik en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Herman Berserik te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Herman Berserik!

Volg het aanbod kunst van Herman Berserik te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Herman Berserik te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Herman Berserik instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Herman Berserik kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Herman Berserik!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Herman Berserik kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Herman Berserik en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Herman Berserik via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Herman Berserik of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Herman Berserik?

Kunst kopen van Herman Berserik begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Herman Berserik, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Herman Berserik. Om meer kans te maken om de Herman Berserik te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Herman Berserik! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.