Alfredo Barbini (1912-2007)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Fabrikant
  6. >
  7. Alfredo Barbini
Alfredo Barbini (1912-2007)

Alfredo Barbini (1912-2007)

Designer

Barbini

De glastraditie van de familie Barbini is terug te traceren tot een notitie in een zestiende-eeuws boek waarin rijke families en glasmeesters werden vernoemd. De familie speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van glaskunst en als adviseur voor andere glasmeesters. Alfredo Barbini werd geboren in 1912 op het eiland Murano en begon zijn carrière in de leer bij de fabriek Ferro Toso. Zeventien jaar later werd hij meesterglasblazer bij Cristalleria di Venezia e Murano. Later ontwierp hij bij Zecchin & Martinuzzi indrukwekkende voorwerpen. Na sluiting van die fabriek begon hij bij Seguso Vetri d’Arte, waar hij na de Tweede Wereldoorlog zelfstandig mee samenwerkte. Barbini werkte ook samen met Luigi Scarpa Croce en Salviati. In 1946 was hij artistiek leider bij Gino Cenedese & C, waar hij technieken ontwikkelde zoals vetro fumato en corroso stijl.

In 1950 begon Barbini zijn eigen bedrijf. Zijn oeuvre werd aangevuld met objecten met meer minimalistische vormen. Hij perfectioneerde de Massello techniek, waarbij heet glas uitgerekt wordt tot een vorm zonder het glas te hoeven blazen, de Sommerso techniek, waarbij dikke lagen gekleurd glas naadloos op elkaar aansluiten, en de Corrosione techniek, waarbij glas een gecorrodeerd uiterlijk krijgt. Alfredo Barbini overleed in 2007.

Aangeboden items
1
Verkochte items
2
Nationaliteit
Italiaans Italiaans  
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Alfredo Barbini (1912-2007) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Alfredo Barbini (1912-2007) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Alfredo Barbini

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Alfredo Barbini? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Alfredo Barbini. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Alfredo Barbini en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Alfredo Barbini te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Alfredo Barbini!

Volg het aanbod kunst van Alfredo Barbini te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Alfredo Barbini te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Alfredo Barbini instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Alfredo Barbini kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Alfredo Barbini!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Alfredo Barbini kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Alfredo Barbini en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Alfredo Barbini via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Alfredo Barbini of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Alfredo Barbini?

Kunst kopen van Alfredo Barbini begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Alfredo Barbini, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Alfredo Barbini. Om meer kans te maken om de Alfredo Barbini te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Alfredo Barbini! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.