Anna Mes (1935)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Anna Mes
Anna Mes (1935)

Anna Mes (1935)

Kunstenaar

Anna Mes (Koog aan de Zaan, 1935)

Afgezien van haar drive naar integer kunstenaarschap, is Anna Mes net als haar grote voorgangers uit de Nederlandse abstracte kunst Ouborg en Nanninga, vooral in staat tot het scheppen van volstrekt overtuigende abstracte schilderijen. Zij maakt grote werken met kleurvlakken die als in een lappendeken met elkaar verbonden zijn. In de kleurvlakken treft men een levendige beeldtaal aan van surreële tekens, inkervingen en restanten van landschappen en gebouwen.

Haar «ontdekker» Leo Duppen, vóór zijn aanstelling als directeur van het Cobra Museum, voerde eind jaren tachtig, begin jaren negentig als galeriehouder haar vertegenwoordiging en roemt haar in een van zijn artikelen vanwege haar methode, de «écriture automatique» en haar volledige «overgave aan het intuïtieve». Als actief lid van het Bergense Kunstenaarscentrum is zij te rekenen tot de hedendaagse Bergense School. Veel van haar werk is daarom ook te vinden in verzamelingen in die regio.

De wandelingen langs het prachtige Kamperduinse strand bij Alkmaar vormen vaak de inspiratiebron. Tijdens deze wandelingen langs de kustlijn bestudeert zij het licht en de kleurenpracht. In haar composities keert dat noordelijke licht steeds weer terug, met een helder, overbelicht kleurenschema dat bijna Scandinavisch aandoet. Niet verwonderlijk, want zij verbleef geruime tijd in Zweden.

Van oorsprong textiel vormgeefster, beheerst zij vele disciplines, zoals ook de gouache. Deze werken op papier op beduidend kleiner formaat zijn als kleine compacte gedichten, die een andere uitwerking op het gemoed hebben. Ze zijn subtiel, introvert en intiem, waar haar doeken expressief en erg «present» zijn.

Het ontstaan van de schilderijen en werk op papier geschiedt in kleine stapjes. Veel van haar werk ontsnapt niet aan haar zelfkritiek en komt niet in de openbaarheid. De Schoorlse Stichting Mes - Van Leeuwen (mede genoemd naar de beeldhouwer, wijlen haar levenspartner Hendrick van Leeuwen) behartigt haar belangen in samenwerking met Paol & Co. Fine Art, zodat Mes de handen vrij heeft voor haar onverminderde werkdrift.

Aangeboden items
1
Verkochte items
34
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (8 x Favoriet)
filters
Anna Mes - COMPOSITIE I / GICLEE / 78x63cm / KADER / SIG / 2003 kopen? Bied vanaf 50!
Anna Mes (1935) Nederlands COMPOSITIE I / GICLEE / 78x63cm / KADER / SIG / 2003
TechniekGiclée
Afmetingen78 cm x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
FA. (1)

Kunst kopen van Anna Mes

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Anna Mes? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Anna Mes. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Anna Mes en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Anna Mes te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Anna Mes!

Volg het aanbod kunst van Anna Mes te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Anna Mes te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Anna Mes instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Anna Mes kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Anna Mes!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Anna Mes kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Anna Mes en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Anna Mes via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Anna Mes of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Anna Mes?

Kunst kopen van Anna Mes begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Anna Mes, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Anna Mes. Om meer kans te maken om de Anna Mes te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Anna Mes! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.