Auke Anne Tadema (1913-1989)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Auke Anne Tadema
Auke Anne Tadema (1913-1989)

Auke Anne Tadema (1913-1989)

Auke Anne Tadema werd geboren in Leeuwarden, Friesland in 1913. Van 1929 tot 1931 studeerde hij aan de Opleiding van Tekenleraren in Amsterdam, en daarna aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten tot 1934. Hij werd een reclame-illustrator voor Rotogravure in Leiden. In 1936 voor De Groene Amsterdammer met 'De Wonderlijke Ontdekkingsreis van Kleineklant en Bijtetand.Zijn specialiteit was sciencefiction strips, en Auke Tadema werd "de vader van de Nederlandse sciencefiction strips" genoemd. Samen met zijn vrouw, Bob Tadema-Sporry, schreef en illustreerde hij vele reisverhalen, die in Elseviers Weekblad en Margriet ('Met de Tadema's op Avontuur', 1963-1964) verschenen.Hij illustreerde ook vele boeken en trok reclame art. De strips maakte hij zijn 'Ivanhoe' (1939), 'De spannendste avonturen van Robinson Cruso_' (1939-1942), 'Pim's Wereldreis' (1943), 'Hel dan Atlantis' (1947), 'Het Mechanisch continent' (1947 / 48) en "Chi-pek-we" (1950/51).

Aangeboden items
0
Verkochte items
26
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Auke Anne Tadema (1913-1989) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 26 items van Auke Anne Tadema (1913-1989) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Auke Anne Tadema

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Auke Anne Tadema? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Auke Anne Tadema. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Auke Anne Tadema en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Auke Anne Tadema te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Auke Anne Tadema!

Volg het aanbod kunst van Auke Anne Tadema te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Auke Anne Tadema te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Auke Anne Tadema instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Auke Anne Tadema kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Auke Anne Tadema!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Auke Anne Tadema kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Auke Anne Tadema en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Auke Anne Tadema via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Auke Anne Tadema of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Auke Anne Tadema?

Kunst kopen van Auke Anne Tadema begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Auke Anne Tadema, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Auke Anne Tadema. Om meer kans te maken om de Auke Anne Tadema te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Auke Anne Tadema! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.