Cor Basart (1915-1991)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Cor Basart
Cor Basart (1915-1991)

Cor Basart (1915-1991)

Cor BASART (Amsterdam 1915 - Amsterdam 1991)

De schilder en graficus Cor Basart behoort tot de eerste lichting Amsterdamse na-oorlogse abstracte kunstenaars. (Tijdens de 2e Wereldoorlog tekende Cor Basart de koppen van de illegale verzetskrant (en partijkrant van de Communistische Partij Nederland, de CPN) ?De Waarheid?.) De composities van Cor Basart, doorgaans prachtig van kleur, bestaan uit spontane vormen voortgekomen uit zijn fantasie. Daarin is doorgaans ook enige figuratie te herkennen in de vorm van in dunne lijnen geschilderde vrouwfiguren of hoofden. De Parijse kunst, en dan vooral die van Picasso, Matisse en de kunstenaars van de na-oorlogse Ecole de Paris, was zijn belangrijkste inspiratiebron. In 1948 nam Basart met schilderijen deel aan de tentoonstelling 'Schilders van Nu' in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daarna legde hij zich meer en meer toe op grafisch werk.

Aangeboden items
0
Verkochte items
13
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Cor Basart (1915-1991) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 13 items van Cor Basart (1915-1991) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Cor Basart

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Cor Basart? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Cor Basart. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Cor Basart en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Cor Basart te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Cor Basart!

Volg het aanbod kunst van Cor Basart te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Cor Basart te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Cor Basart instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Cor Basart kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Cor Basart!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Cor Basart kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Cor Basart en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Cor Basart via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Cor Basart of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Cor Basart?

Kunst kopen van Cor Basart begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Cor Basart, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Cor Basart. Om meer kans te maken om de Cor Basart te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Cor Basart! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.