Evert Root (1896-1978)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Evert Root
Evert Root (1896-1978)

Evert Root (1896-1978)

Kunstschilder

Evert ROOT  (Amsterdam 1896 - Amsterdam 1978

Knipkunstenaar. Werkte bij het schildersbedrijfje van zijn vader. In het schilderen van decoraties kon hij zijn talent kwijt. Hij bezocht graag het Rijksmuseum en dan gaf hij zijn eigen interpretatie met de schaar van de schilderijen. Na zijn pensioen heeft hij zich helemaal op het knippen toegelegd. Portretten, gelegenheidsknipsel, actuele en protestvolle knipsels, vaak met een onderstreping in de tekst. Zijn werk is direct, het doet houtsnedeachtig aan. Hij werkte met dubbelpapier, één exemplaar voor de opdrachtgever en één voor hemzelf.

Aangeboden items
1
Verkochte items
0
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Evert Root - Moeder met kind kopen? Bied vanaf 10!
Evert Root (1896-1978) Nederlands Moeder met kind
Techniek Gemengde Techniek
Afmetingen 14 x 10 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 10
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Evert Root

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Evert Root? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Evert Root. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Evert Root en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Evert Root te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Evert Root!

Volg het aanbod kunst van Evert Root te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Evert Root te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Evert Root instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Evert Root kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Evert Root!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Evert Root kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Evert Root en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Evert Root via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Evert Root of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Evert Root?

Kunst kopen van Evert Root begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Evert Root, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Evert Root. Om meer kans te maken om de Evert Root te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Evert Root! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.