Genevieve Claisse (1935)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Genevieve Claisse
Genevieve Claisse (1935)

Genevieve Claisse (1935)

Kunstenaar

Geneviève CLAISSE (Quiévy 1935)

Claisse is een Franse kunstenares wier werk gerekend wordt tot de naoorlogse geometrische abstractie. Ze leeft en werkt in Parijs.

Als leerlinge en assistente van Auguste Herbin, afkomstig uit hetzelfde Noord-Franse dorp, werd ze geprikkeld door abstracte kunst en in het bijzonder door de geometrische abstractie die na de Tweede Wereldoorlog een nieuwe impuls kreeg. In 1958 kreeg ze haar eerste belangrijke solotentoonstellingen in galerie Caille te Cambrai en galerie Hybler in Parijs. Hoewel de composities van haar eerste doeken doen denken aan de stijl van Herbin, bezit haar oeuvre al vanaf het begin een eigen herkenbare stijl. Net als kunstenaars zoals Guy Vandenbranden, Mark Verstockt en Luc Peire in Vlaanderen, blijft zij ondanks alle – soms kortstondige – figuratieve wendingen in de kunstgeschiedennis erg trouw aan de geometrische abstractie. Toch is haar oeuvre vrij gevarieerd en kan het worden ingedeeld in verschillende perioden, elk met eigen kenmerken qua kleur en vorm.

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Genevieve Claisse (1935) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 42 mensen die Genevieve Claisse (1935) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Genevieve Claisse

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Genevieve Claisse? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Genevieve Claisse. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Genevieve Claisse en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Genevieve Claisse te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Genevieve Claisse!

Volg het aanbod kunst van Genevieve Claisse te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Genevieve Claisse te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Genevieve Claisse instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Genevieve Claisse kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Genevieve Claisse!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Genevieve Claisse kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Genevieve Claisse en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Genevieve Claisse via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Genevieve Claisse of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Genevieve Claisse?

Kunst kopen van Genevieve Claisse begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Genevieve Claisse, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Genevieve Claisse. Om meer kans te maken om de Genevieve Claisse te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Genevieve Claisse! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.