Hendrik Korteling (1922-2012)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Hendrik Korteling
Hendrik Korteling (1922-2012)

Hendrik Korteling (1922-2012)

Kunstenaar

Hendrik Korteling, geboren 7-2-1922 in Emmen en overleden in 2012, beeldhouwer, schilder, tekenaar, pentekenaar, pastellist, fotograaf, keramist, leraar. Opleiding: Academie Minerva (Groningen). Ook kreeg hij les van zijn oom, de schilder Willem Korteling (1889-1964). Hendrik Korteling woonde en werkte in Groningen, Haren en Appingedam. Literatuur: Scheen 1969-1970 , dl. 1, p. 638 (als: Korteling, Hendrik). Hendrik Korteling staat vermeld in het Rijksinstituut voor Kunsthistorische Documentatie (RKD): https://rkd.nl/explore/artists/45978.

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Hendrik Korteling (1922-2012) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Hendrik Korteling

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hendrik Korteling? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hendrik Korteling. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hendrik Korteling en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hendrik Korteling te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hendrik Korteling!

Volg het aanbod kunst van Hendrik Korteling te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hendrik Korteling te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hendrik Korteling instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hendrik Korteling kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hendrik Korteling!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hendrik Korteling kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hendrik Korteling en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hendrik Korteling via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hendrik Korteling of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hendrik Korteling?

Kunst kopen van Hendrik Korteling begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hendrik Korteling, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hendrik Korteling. Om meer kans te maken om de Hendrik Korteling te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hendrik Korteling! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.