Jacques Monory (1924)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jacques Monory
Jacques Monory (1924)

Jacques Monory (1924)

Kunstenaar

Jacques Monory is een franse schilder , geboren op 25 juni 1924 in Parijs, woont en werkt in Cachan .

Na een opleiding als schilder en decorateur bij de School voor Toegepaste Kunsten in Parijs, Jacques Monory tien jaar werkzaam in de kunstredacteur Robert Delpire , waar hij in contact met de wereld van de fotografie.

Het is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de beweging van de verhalende figuratie die, in het midden van 1960 , in tegenstelling tot het abstracte schilderen met, waaronder schilders Herve Telemaque , Erro , Rancillac , Peter Klasen , Eduardo Arroyo , Valerio Adami en Gerard Fromanger .

Diep bezorgd over het geweld van de alledaagse werkelijkheid, tafels Monory suggereren zware en dreigende atmosfeer. De thema's worden ontwikkeld door middel van een serie en beelden die hij gebruikt zijn rechtstreeks overgenomen uit de hedendaagse samenleving. Fotografische en cinematografische leningen, het gebruik van zwart-wit, de kilte van de sleutel en samenstelling ervan te karakteriseren een unieke stijl en betrokken bij de uitvoering, en vaak badend in een blauw zwart-wit.

Aangeboden items
1
Verkochte items
4
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Jacques Monory - Kleurrijke, gesigneerde zeefdruk - 1980 - 75/53 - 'Adieu Ma Jolie' kopen? Bied vanaf 85!
Jacques Monory (1924) Frans Kleurrijke, gesigneerde zeefdruk - 1980 - 75/53 - 'Adieu Ma Jolie'
TechniekZeefdruk
Afmetingen56 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 85
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jacques Monory

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jacques Monory? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jacques Monory. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jacques Monory en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jacques Monory te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jacques Monory!

Volg het aanbod kunst van Jacques Monory te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jacques Monory te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jacques Monory instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jacques Monory kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jacques Monory!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jacques Monory kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jacques Monory en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jacques Monory via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jacques Monory of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jacques Monory?

Kunst kopen van Jacques Monory begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jacques Monory, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jacques Monory. Om meer kans te maken om de Jacques Monory te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jacques Monory! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.