Jan Bollaert (1958)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Jan Bollaert
Jan Bollaert (1958)

Jan Bollaert (1958)

Kunstschilder, Graficus

Jan BOLLAERT (Antwerpen 1958)


Bollaert volgde twee teken- en beeldhouwcursussen aan de Kunstacademie van Mortsel en volgde vervolgens van 1985 tot 1989 een opleiding grafisch ontwerp en illustratie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Hij woont en werkt in Antwerpen.

Het werk van Jan Bollaert behoort tot de neopop, een kunststroming die is beïnvloed door popart. Bollaert geeft een haarscherpe uitbeelding van conventies, burgerlijkheid en clichés, aan de hand van foto’s van filmsterren waarmee hij tegelijkertijd ook een romantisch en hoopvol tintje aan zijn werk geeft. Bollaert hanteert een oude druktechniek van tijdschriften: de voorstelling wordt zwart-wit opgezet en vervolgens met verschillende verflagen ingekleurd. Dit geeft het werk het realisme dat de toeschouwer meevoert in de schijnwereld die wordt afgebeeld.

Exposities en prijzen:

Het werk van Jan Bollaert is meerdere malen geëxposeerd in Nederland, België, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Aangeboden items
1
Verkochte items
565
Nationaliteit
Belgisch Belgisch  
Links
Favoriet
filters
Jan Bollaert - Mountain River Diva kopen? Bied vanaf 500!
Jan Bollaert (1958) Belgisch Mountain River Diva
Techniek Gemengde Techniek
Afmetingen 73 x 125 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 500
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jan Bollaert

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Bollaert? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Bollaert. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Bollaert en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Bollaert te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Bollaert!

Volg het aanbod kunst van Jan Bollaert te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Bollaert te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Bollaert instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Bollaert kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Bollaert!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Bollaert kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Bollaert en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Bollaert via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Bollaert of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Bollaert?

Kunst kopen van Jan Bollaert begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Bollaert, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Bollaert. Om meer kans te maken om de Jan Bollaert te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Bollaert! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.