Jean Paul Franssens (1938-2003)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Jean Paul Franssens
Jean Paul Franssens (1938-2003)

Jean Paul Franssens (1938-2003)

Jean Paul Franssens (Groningen, 5-2-1938, 19-6-2003) studeerde regie en zang in het Duitse Essen. Vervolgens was hij als regisseur werkzaam bij onder meer Opera Forum in Enschede en De Nederlandse Opera. Ook schreef hij toneelstukken en opera libretti die hij vaak zelf regisseerde en van decors voorzag.Als beeldend kunstenaar was hij autodidact. Zijn werk exposeerde hij veelvuldig in Nederland maar bijvoorbeeld ook in Parijs en Kopenhagen.Als schrijver debuteerde hij in 1981 met de novelle De wisselwachter, die verfilmd werd door cineast Jos Stelling onder dezelfde titel. Ook het derde deel uit zijn autobiografische trilogie Een gouden Kind (1991), Een Goede vader (1993) en Broederweelde (1995) werd door Jos Stelling in 1999 verfilmd onder de titel ?No trains, No plains?.Franssens had in de Amsterdamse kunstwereld veel vriendschappen. Zijn briefwisselingen met Henk Hofland en A.F.Th. van der Heijden zijn uitgegeven. A.F.Th. van der Heijden schreef in 2008, vijf jaar na Jean-Paul Franssens? dood, een requiem. Ook dook Franssens vaak op in de tekeningen van Peter van Straaten die werden gebundeld in het boekje "Mooi einde, h

Aangeboden items
1
Verkochte items
9
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jean Paul Franssens - Zeefdruk, Zonder titel - Ingelijst kopen? Bied vanaf 40!
Jean Paul Franssens (1938-2003) Nederlands Zeefdruk, Zonder titel - Ingelijst
Techniek Zeefdruk
Afmetingen 92 x 72.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 40
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jean Paul Franssens

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jean Paul Franssens? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jean Paul Franssens. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jean Paul Franssens en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jean Paul Franssens te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jean Paul Franssens!

Volg het aanbod kunst van Jean Paul Franssens te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jean Paul Franssens te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jean Paul Franssens instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jean Paul Franssens kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jean Paul Franssens!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jean Paul Franssens kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jean Paul Franssens en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jean Paul Franssens via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jean Paul Franssens of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jean Paul Franssens?

Kunst kopen van Jean Paul Franssens begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jean Paul Franssens, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jean Paul Franssens. Om meer kans te maken om de Jean Paul Franssens te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jean Paul Franssens! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.