Kantcho Kanev (1957)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kantcho Kanev
Kantcho Kanev (1957)

Kantcho Kanev (1957)

Kunstschilder, Graficus

Kantcho KANEV (Ruse 1957)

Opleiding:

Kanev volgde zijn opleiding in Ruse en was daar leerling van Kiril Stanchev.

Woont en werkt in Den Haag.

Het belang van mythologie in het werk van Kanev, die sinds 1990 in Nederland woont, is groot: het is zijn bron voor het vinden van een hedendaagse visueel wereldbeeld. Oude tradities van religieuze kunst zijn daarbij aanwezig in de abstracte kunst waarmee Kanev een spirituele identiteit en individuele historie uitbeeldt. Op poëtische wijze brengt hij visuele symbolen, gesegmenteerde herinneringen en natuurlijke fenomenen bij elkaar tot een harmonisch geheel dat een bijna muzikale impressie geeft. Zo creëert Kanev zijn eigen wereld; de kleuren in zijn werk nemen je daar makkelijk mee naartoe.

Exposities en prijzen:

Naast exposities in Bulgarije en Nederland, is het werk van Kanev tentoongesteld in België, Spanje, Roemenië, Zweden, Duitsland en Zwitserland. In de jaren ’90 heeft Kanev een aantal prijzen ontvangen. In 1992 en 1993 won hij Bulgarije twee prijzen. In 1995 won hij een prijs van de Japanse Tama Art University en in 1996 won hij de hoofdprijs op de Biënnale van grafische kunst in Roemenië.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
0
Verkochte items
189
Nationaliteit
Bulgaar Bulgaar  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Kantcho Kanev (1957) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 2 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 189 items van Kantcho Kanev (1957) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 74 mensen die Kantcho Kanev (1957) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Kantcho Kanev

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Kantcho Kanev? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Kantcho Kanev. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Kantcho Kanev en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Kantcho Kanev te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Kantcho Kanev!

Volg het aanbod kunst van Kantcho Kanev te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Kantcho Kanev te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Kantcho Kanev instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Kantcho Kanev kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Kantcho Kanev!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Kantcho Kanev kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Kantcho Kanev en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Kantcho Kanev via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Kantcho Kanev of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Kantcho Kanev?

Kunst kopen van Kantcho Kanev begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Kantcho Kanev, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Kantcho Kanev. Om meer kans te maken om de Kantcho Kanev te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Kantcho Kanev! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.