Lex van Rossen (1950-2007)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Lex van Rossen
Lex van Rossen (1950-2007)

Lex van Rossen (1950-2007)

Lex van Rossen is Nederlandse beste popfotograaf ooit. Hij werkte als popfotograaf jarenlang voor onder meer NRC Handelsblad en GPD en geldt als een van de pioniers van de Nederlandse popfotografie. Zijn foto's verschenen in alle belangrijke popbladen en hij was jarenlang hofleverancier voor Jip Golsteijn. Van Rossen maakte foto's van de groten der aarde, waaronder Queen en The Rolling Stones. Meest bekend is wellicht de foto van U2-frontman Bono, die het publiek in De Kuip toezingt. De bekroning op zijn veldwerk kreeg Van Rossen in januari 2005, toen hij tijdens Noorderslag de elfde Pop Pers Prijs uitgereikt kreeg. De jury bestempelde hem als een "ware frontsoldaat die de confrontatie met zijn onderwerp, maar ook met het betalend poppubliek vanaf de voorste rijen aandurft." Van Rossen overleed in 2007, waarna jaarlijks de Lex Van Rossen award werd uitgereikt

Aangeboden items
1
Verkochte items
4
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Lex van Rossen (1950-2007) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Lex van Rossen (1950-2007) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Lex van Rossen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Lex van Rossen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Lex van Rossen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Lex van Rossen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Lex van Rossen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Lex van Rossen!

Volg het aanbod kunst van Lex van Rossen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Lex van Rossen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Lex van Rossen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Lex van Rossen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Lex van Rossen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Lex van Rossen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Lex van Rossen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Lex van Rossen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Lex van Rossen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Lex van Rossen?

Kunst kopen van Lex van Rossen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Lex van Rossen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Lex van Rossen. Om meer kans te maken om de Lex van Rossen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Lex van Rossen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.