Marius Bauer (1867-1932)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Marius Bauer
Marius Bauer (1867-1932)

Marius Bauer (1867-1932)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Marius BAUER

Schilder, aquarellist, graficus, tekenaar

Geboren te Den Haag in 1867, overleden te Amsterdam in 1932.

Opleiding:

Marius Bauer heeft een opleiding genoten aan de Akademie van Beeldende Kunsten Den Haag.

Hij woonde en werkte in verschillende landen in Afrika, Azië en Europa.

Marius Bauer is een Nederlands orieëtalist, hij reisde veel naar Azië, Afrika Rusland etc. Maakte hier schetsen die hij thuis gebruikte voor een groot aantal werken. Zijn stijl was zowel impressionistisch als Haagse school. In zijn eigen tijd was Bauer een bekend kunstenaar, hij werd zelf vergeleken met de meesterschilder Rembrandt door zijn losse en vlotte manier van werken zowel in zijn etsen als aquarellen. Tegenwoordig is er weer veel aandacht voor het oriëntalisten, en hiermee ook voor het oeuvre van Marius Bauer.

Exposities en prijzen:

Marius Bauer in zijn tijd heeft vele prijzen gewonnen. Hieronder een kleine selectie: Meerdere prijzen van Akademie van Beeldende kunsten, te Den Haag Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, 1901 Medaille 1e klasse Afdeling Schoone Kunsten, Wereldtentoonstelling, Antwerpen, 1894.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
5
Verkochte items
204
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Marius Bauer - Ruiters op een heuvel kopen? Bied vanaf 190!
Marius Bauer (1867-1932) Nederlands Ruiters op een heuvel
TechniekEts
Afmetingen34 x 44 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 190
Bied mee Bied mee
Marius Bauer - Stadspoort kopen? Bied vanaf 195!
Marius Bauer (1867-1932) Nederlands Stadspoort
TechniekEts
Afmetingen31 x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 195
Bied mee Bied mee
Marius Bauer - Ingelijste ets: in Stamboel - 1890 kopen? Bied vanaf 325!
Marius Bauer (1867-1932) Nederlands Ingelijste ets: in Stamboel - 1890
TechniekEts
Afmetingen68 x 74 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 325
Bied mee Bied mee
Marius Bauer - De Sfinx van Gizeh, litho kopen? Bied vanaf 450!
Marius Bauer (1867-1932) Nederlands De Sfinx van Gizeh, litho
TechniekLitho
Afmetingen41 x 53 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 450
Bied mee Bied mee
Marius Bauer - ets- proefdruk- nr.71, gesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 99!
Marius Bauer (1867-1932) Nederlands ets- proefdruk- nr.71, gesigneerd r.o.
TechniekEts
Afmetingen21 x 26 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 99
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Marius Bauer

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Marius Bauer? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Marius Bauer. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Marius Bauer en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Marius Bauer te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Marius Bauer!

Volg het aanbod kunst van Marius Bauer te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Marius Bauer te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Marius Bauer instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Marius Bauer kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Marius Bauer!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Marius Bauer kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Marius Bauer en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Marius Bauer via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Marius Bauer of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Marius Bauer?

Kunst kopen van Marius Bauer begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Marius Bauer, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Marius Bauer. Om meer kans te maken om de Marius Bauer te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Marius Bauer! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.