Mel Ramos (1935-2018)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Muzikant
  6. >
  7. Mel Ramos
Mel Ramos (1935-2018)

Mel Ramos (1935-2018)

Kunstschilder, Graficus

Mel RAMOS (Sacramento 1935 - Oakland 2018) is een zeer bekend pop-art kunstenaar.

Zijn werk was vaak te zien samen met werk van pop-artkunstenaars als Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg en James Rosenquist in de Verenigde Staten en in Europa. Het werk werd veelvuldig verspreid in boeken, en tijdschriften.

In zijn werk combineert Ramos realistische weergave van mensen (veelal vrouwen) en consumptieproducten tegen abstracte achtergronden. Sinds 1959 heeft hij deelgenomen aan meer dan honderdtwintig groepstentoonstellingen.

Mel Ramos begon in 1961, striphelden zoals Batman te schilderen. Vanaf 1963 richtte hij zich vooral op het afbeelden van Wonder woman en andere vrouwelijke superhelden, Pin ups, in een omgeving van westerse consumptie artikelen als een cocacolaflesje, luxe auto's. Het is niet duidelijk of hij daarmee de uitbuiting van vrouwelijk schoon in de reclame aanklaagt of juist zelf idealiseert. op ironische wijze persifleert hij sinds 1972 ook bekende meesterwerken uit de kunstgeschiedenis (Unfinished Paintings") waarbij hij de klassieke naakten vervangt door hedendaagse pinups.

Amerikaanse popart-kunstenaar De Amerikaanse popart-kunstenaar Mel Ramos werd in 1935 geboren in Sacramento, Californië. Hij studeerde af aan het Sacramento State College. Vanaf 1958 gaf hij onder meer les aan de Elk Grove High School, de Mira Loma High School en het California State College. Superhelden uit stripverhalen Aan het begin van de zestiger jaren schilderde Mel Ramos superhelden uit stripverhalen in opvallende kleuren met een dik pigment. In 1963 was werk van Mel Ramos opgenomen in de expositie "Pop Goes The East" in het museum voor moderne kunst in Houston. De eerste solo-expositie van Mel Ramos vond in 1964 plaats in de Bianchini Gallery in New York. De schilderijen met naakte pin-ups ontstonden na 1965. De dames uit de tijdschriften werden door Ramos gecombineerd met advertenties voor merkartikelen. In Duitsland werden verschillende tentoonstellingen van zijn werk georganiseerd. Mel Ramos exposeerde onder meer in Aken en Krefeld. In 1978 nam hij deel aan de tentoonstelling "Art About Art" in het Whitney Museum in New York.

Sinds 1980 doceert Mel Ramos schilderkunst aan de California State University in Hayward

Aangeboden items
0
Verkochte items
135
Nationaliteit
Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Mel Ramos (1935-2018) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 135 items van Mel Ramos (1935-2018) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 44 mensen die Mel Ramos (1935-2018) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Mel Ramos

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Mel Ramos? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Mel Ramos. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Mel Ramos en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Mel Ramos te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Mel Ramos!

Volg het aanbod kunst van Mel Ramos te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Mel Ramos te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Mel Ramos instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Mel Ramos kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Mel Ramos!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Mel Ramos kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Mel Ramos en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Mel Ramos via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Mel Ramos of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Mel Ramos?

Kunst kopen van Mel Ramos begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Mel Ramos, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Mel Ramos. Om meer kans te maken om de Mel Ramos te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Mel Ramos! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.