• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Ori Ben-Zeef (1949)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Ori Ben-Zeef

Ori Ben-Zeef (1949)

Kunstenaar

Ori BEN-ZEEF

Schilder

Geboren te Jeruzalem in 1949

Ori Ben-Zeëf is Israëlisch van oorsprong, wat in zijn werkwijze onder andere tot uiting komt door zijn indringende kleurgebruik en karakteristieke vormentaal. De werken van Ori Ben-Zeëf zijn, in een 'expressieve' stijl, opgebouwd uit conflicterende beeldelementen, zonder dat één standpunt binnen het beeldvlak overheerst. Soms verschijnt in zijn werk een portret van Mickey Mouse, voor Ben Zeëv hèt symbool van de Amerikaanse welvaartscultuur. Hier tegenover schildert hij bijvoorbeeld een Russische sikkel, of citeert hij Karl Marx. .

Het werk van Ori Ben-Zeëf dwingt tot nadenken en tracht de beschouwer een standpunt in te laten nemen, waarbij hij zelf een geheel neutrale positie inneemt.

De doeken zijn arena 's voor constante strijd en relativering, zonder dat de kunstenaar het overzicht over de gebeurtenissen verliest. Hij blijft wel degelijk de regisseur van het spel waarin de spelers zijn aanwijzingen volgen en waarin de zetstukken precies zòdanig en op diè plek staan, waar de kunstenaar ze heeft willen plaatsen. Dit wil zeggen dat deze schilderijen, bij alle fragmentatie, toch steeds één beeld opleveren en niet een versplinterde hoeveelheid losse overwegingen.

Ori Ben-Zeëf volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag en woont en werkt in Den Haag.

Het werk van Ori Ben-Zeëf bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties

Enkele Exposities:

Pink Hospital (installatie), Haags Centrum voor Aktuele Kunst, Den Haag

Pulchri Studio, Den Haag

Gele Rijder, Arnhem

Haags Centrum voor Aktuele Kunst, Den Haag

Artina, Eindhoven

Galerie Seeling, Düsseldorf

Lineart, Gent

Pictura, Dordrecht

Provinciehuis Zuid-Holland, Den Haag

De Boterhal, Hoorn

Kunstrai, Amsterdam

Stroom, Den Haag

Haags Gemeentemuseum

Galerie Oude Gracht 380 Utrecht .

Joods Historisch Museum Amsterdam

Grafiekwinkel INKT Den Haag

Galerie Van Rijsbergen Rotterdam

Kunstcentrum De Boterhal Hoorn

Haags Gemeentemuseum

Aangeboden items
1
Verkochte items
3
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (1 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Ori Ben-Zeef - Zonder titel kopen? Bied vanaf 50!
Ori Ben-Zeef - Zonder titel

Schilderij

Geplaatst doorHermineV

Eindtijd20-02-2022 om 19:50

Jaartal1991
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen76 cm x 55 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Ori Ben-Zeef

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ori Ben-Zeef? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ori Ben-Zeef. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ori Ben-Zeef en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ori Ben-Zeef te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ori Ben-Zeef!

Volg het aanbod kunst van Ori Ben-Zeef te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ori Ben-Zeef te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ori Ben-Zeef instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ori Ben-Zeef kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ori Ben-Zeef!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ori Ben-Zeef kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ori Ben-Zeef en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ori Ben-Zeef via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ori Ben-Zeef of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ori Ben-Zeef?

Kunst kopen van Ori Ben-Zeef begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ori Ben-Zeef, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ori Ben-Zeef. Om meer kans te maken om de Ori Ben-Zeef te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ori Ben-Zeef! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.