Phil Bloom (1945)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Phil Bloom
Phil Bloom (1945)

Phil Bloom (1945)

Kunstenaar

Phil BLOOM (Berkel en Rodenrijs, 27 november 1945) is een Nederlandse kunstenares. In 1965 begon ze te studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, maar na één jaar stopte ze daar om aan de eveneens in Den Haag gevestigde Vrije Academie verder te studeren. Van 1967 tot 1974 studeerde Bloom aan de Rietveldacademie in Amsterdam. In het begin van haar carrière tekende ze onder andere voor het studentenblad Propria Cures en werkte ze aan aftitelingen bij films. Rond haar dertigste vertrok ze voor vijf jaar naar New York (Pratt Institute) en daarna heeft ze ook nog enkele jaren in India gewoond. Medio jaren zestig werd Phil Bloom opgenomen in 'Fluxus', een artistieke beweging die in het Nederland van die tijd hogelijk alternatief was. Fluxus stelde zich onder meer ten doel om de 'burgerlijke truttigheid' van de samenleving te doorbreken en gebruikte Phil hiervoor als breekijzer. Op 9 oktober 1967 verscheen de destijds 21-jarige Phil Bloom geheel naakt in het VPRO-programma Hoepla, wat een baanbrekende primeur voor de Nederlandse televisie was. Het leidde tot grote commotie en zelfs tot kamervragen in de Tweede Kamer. Ook haalde Phil met haar optreden de internationale pers. Het was voor Playboy aanleiding om een interview van haar te plaatsen in de uitgave van oktober 1968 met de kop "TV's first nude". Daarna kreeg Phil er genoeg van dat de publieke aandacht voortdurend op haar naaktheid focuste. Momenteel woont en werkt Phil Bloom in Antwerpen.

Aangeboden items
1
Verkochte items
5
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (1 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Phil Bloom - Meloen kopen? Bied vanaf 350!
Phil Bloom - MeloenSchilderij
Geplaatst doorHans-H
Eindtijd 19-10-2022 om 19:45
Jaartal1990
TechniekOlieverf
Afmetingen101 cm x 123 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Phil Bloom

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Phil Bloom? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Phil Bloom. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Phil Bloom en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Phil Bloom te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Phil Bloom!

Volg het aanbod kunst van Phil Bloom te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Phil Bloom te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Phil Bloom instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Phil Bloom kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Phil Bloom!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Phil Bloom kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Phil Bloom en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Phil Bloom via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Phil Bloom of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Phil Bloom?

Kunst kopen van Phil Bloom begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Phil Bloom, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Phil Bloom. Om meer kans te maken om de Phil Bloom te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Phil Bloom! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.