Piet Mulder (1919-2001)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Piet Mulder
Piet Mulder (1919-2001)

Piet Mulder (1919-2001)

Kunstenaar

Piet Mulder volgde de schilderopleiding aan de Academie Artibus in Utrecht en vestigde zich in 1945 in Geldermalsen. Sinds 1975 had hij naast zijn Betuwse atelier nog een tweede atelier aan de Engelse Oostkust, vanwaar hij veel havens en strandtaferelen schilderde.?Tussen 1954 en 2014 had hij ruim 40 eenmansexposities, o.m. in de Stadsgalerie in Woudrichem en Het Stroomhuis in Neerijnen, en deed hij aan ca. 60 groepexposities mee, o.m. van?de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders, in Museum Mesdag, Scheepvaartmusea in Amsterdam, Vlissingen en Rotterdam, en elders.?Hij is opgenomen in het Lexicon van Nederlandse Beeldende Kunstenaars 1750-1950 van Pieter Scheen (Den Haag, 1969) en de Dictionary of Sea Painters van Edward Archibald (London, 1995). ??Piet Mulder behoorde in de tweede helft van de twintigste eeuw tot de toonaangevende schilders uit de Betuwe. Hij was in de jaren zestig voorzitter van de Kontaktkring voor Beeldende Kunst tussen de Grote Rivieren, waarbij kunstenaars als Jan van Munster, Johan Ponsioen en Reijer Murman waren aangesloten, en exposeerde daarna vaak met de Tielse Kunstenaarssoci_teit.?Werk van hem bevindt zich in de collecties van het Streekmuseum in Tiel, het Letterkundig Museum in Den Haag, de Gemeente Geldermalsen, Landgoed Mari_nwaerdt en het Geldersch Landschap.Dit voorjaar verscheen over hem het boek Piet Mulder - De zee is saai (Uitg. De Weideblik, 2014).

Aangeboden items
2
Verkochte items
34
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (19 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Piet Mulder - ZITTENDE NAAKTE VROUW / ORIGINEEL WERK / 50x32cm / SIG / LEERDAM kopen? Bied vanaf 20!
Piet Mulder - ZITTENDE NAAKTE VROUW / ORIGINEEL WERK / 50x32cm / SIG / LEERDAMTekening / Aquarel
Geplaatst doorKUNSTHUIS_BE
Eindtijd 03-02-2023 om 21:00
Periode1945 t/m 1999
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen50 cm x 32 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Piet Mulder - NAAKTE VROUW / PASTELKRIJT / 32x50cm / MONO kopen? Bied vanaf 25!
Piet Mulder - NAAKTE VROUW / PASTELKRIJT / 32x50cm / MONOTekening / Aquarel
Geplaatst doorKUNSTHUIS_BE
Eindtijd 04-02-2023 om 22:00
Periode1945 t/m 1999
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen32 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Piet Mulder

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Piet Mulder? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Piet Mulder. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Piet Mulder en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Piet Mulder te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Piet Mulder!

Volg het aanbod kunst van Piet Mulder te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Piet Mulder te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Piet Mulder instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Piet Mulder kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Piet Mulder!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Piet Mulder kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Piet Mulder en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Piet Mulder via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Piet Mulder of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Piet Mulder?

Kunst kopen van Piet Mulder begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Piet Mulder, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Piet Mulder. Om meer kans te maken om de Piet Mulder te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Piet Mulder! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.