Roberto Matta (1911-2002)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Roberto Matta
Roberto Matta (1911-2002)

Roberto Matta (1911-2002)

Kunstenaar

Roberto MATTA (Santiago 1911 - Civitavecchia 2002)

Schilder, Beeldhouwer, Graficus,

Roberto Matta schiep een geheel eigen wereld, bevolkt door demonen en fantastische gestalten. Hij werd daarbij sterk ge_nspireerd door de problemen van zijn tijd.

In 1939 emigreerde Roberto Matta naar de VS, waar hij kennis maakte met de oudere generatie surrealisten en dadaïsten als Breton, Ernst, Léger, Mondriaan, Miró en Tanguy. Hij raakte in het bijzonder gefascineerd door Marcel Duchamp, wiens mechanistische schildertrant van omstreeks 1912 hij gebruikte. Ook leert hij abstracte expressionistische schilders als Motherwell en Pollock kennen.

Na de oorlog werd Matta uit de surrealistische groep gezet om vijftien jaar later weer te worden opgenomen, wegens zijn grote verdiensten voor de beweging. In 1949 keerde hij naar Europa terug en verbleef hij in Italië, Engeland en Frankrijk. In de vijftiger en zestiger jaren nam hij steeds meer stelling in de politieke ontwikkelingen van de moderne tijd. Tegelijkertijd werd zijn stijl harder en realistischer.

Het werk van Matta is te vinden in alle belangrijke musea in de wereld. In 2000 toonde het museum in zijn geboortestad Santiago een groot retrospectief van zijn werk. Roberto Matta Echaurren overleed in november 2002 op 91-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Civitavecchia bij Rome. In Chili werden meteen drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Matta studeerde architectuur aan de Universidad Catolica in Santiago. In 1933 reisde Matta naar Parijs, waar hij twee jaar als tekenaar in de Parijse studio van de beroemde architect Le Corbusier werkte.

Aangeboden items
2
Verkochte items
18
Nationaliteit
Chileens Chileens  
Links
Favoriet
filters
Roberto Matta - Zonder Titel - Litho - nr. 176/300 - Ingelijst 57 x 75 cm kopen? Bied vanaf 350!
Roberto Matta (1911-2002) Chileens Zonder Titel - Litho - nr. 176/300 - Ingelijst 57 x 75 cm
TechniekLitho
Afmetingen57 x 75 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 350
Bied mee Bied mee
Roberto Matta - original pastel - with CoA kopen? Bied vanaf 3950!
Roberto Matta (1911-2002) Chileens original pastel - with CoA
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen50 x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 3.950
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Roberto Matta

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Roberto Matta? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Roberto Matta. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Roberto Matta en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Roberto Matta te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Roberto Matta!

Volg het aanbod kunst van Roberto Matta te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Roberto Matta te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Roberto Matta instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Roberto Matta kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Roberto Matta!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Roberto Matta kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Roberto Matta en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Roberto Matta via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Roberto Matta of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Roberto Matta?

Kunst kopen van Roberto Matta begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Roberto Matta, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Roberto Matta. Om meer kans te maken om de Roberto Matta te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Roberto Matta! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.