Stanislaw Lewkowicz (1956)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Stanislaw Lewkowicz
Stanislaw Lewkowicz (1956)

Stanislaw Lewkowicz (1956)

Kunstenaar

Stanislaw LEWKOWIZC (Hoensbroek 1956)

Lewkowicz komt uit een Joods-Poolse familie die zich na de Tweede Wereldoorlog in ZuidLimburg als staatloze burger belandde. Nadat Lewkowicz zijn studie aan de Academie voor Schone Kunsten in Utrecht had afgerond, vervolgde hij zijn opleiding aan de Academie van Warschau in Polen, maar moest hij vertrekken vanwege de explosieve politieke situatie in Polen. Hij reisde een paar jaar door Europa en daarna vestigde Lewkowicz zich in Amsterdam, waar hij nog steeds woont en werkt. Naast zijn werk bevat Lewkowicz ook opdrachten voor de openbare ruimte. Overweldigende en sublieme projecten zijn onder meer de Aankomsthal 3 voor Schiphol (1995), de mistsculptuur voor de Nederlandse Ambassade in Berlijn (2004) in samenwerking met architect Rem Koolhaas, de Sterrenhemel voor de gemeente Veenendaal (2007), de eenzame hoek in Capelle aan de IJssel (2009) en het 1 mijl lange Bells Ribbon in Berkel Rodenrijs (2006-2011). In 2013 realiseerde Lewkowicz op tijd en moderniteit een 104 meter lange nieuwe lichtsculptuur aan de snelweg A50 die lijkt op een fata morgana in het vlakke landschap bij Eindhoven. Met behulp van camera's bundelt Lewkowicz de verkeersbewegingen.

Stanislaw Lewkowicz wordt vertegenwoordigd door de Flatland Gallery in Amsterdam.

Aangeboden items
0
Verkochte items
38
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Stanislaw Lewkowicz (1956) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 38 items van Stanislaw Lewkowicz (1956) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 13 mensen die Stanislaw Lewkowicz (1956) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Stanislaw Lewkowicz

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Stanislaw Lewkowicz? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Stanislaw Lewkowicz. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Stanislaw Lewkowicz en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Stanislaw Lewkowicz te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Stanislaw Lewkowicz!

Volg het aanbod kunst van Stanislaw Lewkowicz te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Stanislaw Lewkowicz te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Stanislaw Lewkowicz instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Stanislaw Lewkowicz kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Stanislaw Lewkowicz!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Stanislaw Lewkowicz kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Stanislaw Lewkowicz en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Stanislaw Lewkowicz via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Stanislaw Lewkowicz of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Stanislaw Lewkowicz?

Kunst kopen van Stanislaw Lewkowicz begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Stanislaw Lewkowicz, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Stanislaw Lewkowicz. Om meer kans te maken om de Stanislaw Lewkowicz te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Stanislaw Lewkowicz! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.