Toon Hermans (1916-2000)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Toon Hermans
Toon Hermans (1916-2000)

Toon Hermans (1916-2000)

Kunstenaar

Antoine Gerard Theodore (Toon) HERMANS, 1916 - 2000.Bekendheid kreeg Hermans door zijn formule van de onemanshow, een voorstelling door __n man uitgevoerd (weliswaar ondersteund door een paar muzikanten), die hij als eerste in het Nederlandse taalgebied introduceerde (Wim Sonneveld, Wim Kan en latere generaties zijn hem daarin gevolgd). Hoewel zijn werk vaak als cabaret beschouwd wordt, is het dat eigenlijk niet. Hij beschouwde zichzelf als een clown, en dat is waarschijnlijk de meest juiste typering. Het was pure kolder, omlijst door liedjes waarin het leven geprezen werd, of die ook kolderiek waren. Zijn shows waren op geen enkele manier gebonden aan de actualiteit (een kenmerk van cabaret), en zelfs zijn eerste op tv uitgezonden show (uit 1958) doet in de 21ste eeuw nog fris, en geenszins gedateerd aan.Groot succes op de sc

Aangeboden items
0
Verkochte items
17
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Toon Hermans (1916-2000) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 17 items van Toon Hermans (1916-2000) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 30 mensen die Toon Hermans (1916-2000) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Toon Hermans

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Toon Hermans? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Toon Hermans. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Toon Hermans en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Toon Hermans te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Toon Hermans!

Volg het aanbod kunst van Toon Hermans te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Toon Hermans te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Toon Hermans instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Toon Hermans kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Toon Hermans!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Toon Hermans kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Toon Hermans en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Toon Hermans via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Toon Hermans of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Toon Hermans?

Kunst kopen van Toon Hermans begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Toon Hermans, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Toon Hermans. Om meer kans te maken om de Toon Hermans te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Toon Hermans! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.