Estella den Boer (1912-2010)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Estella den Boer
Estella den Boer (1912-2010)

Estella den Boer (1912-2010)

Estella den BOER (Middelburg 1912 - Baarn 2010)

Biografie Als dochter van Willem den Boer en Josephine Jeronimus en als kleindochter van Francois Berrier den Boer die een boek-, muziek- en kunsthandel beheerde, groeide ze op te Middelburg in een artistieke omgeving van musici, dichters, schilders en beeldhouwers.
Het gezin den Boer verhuisde in de 20er jaren naar Bussum NL en vestigde zich in 1926 te Baarn NL.

In 1929 liet zij zich inschrijven aan het instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs te Amsterdam NL, afdeling grafische kunsten, in 1933 behaalde zij haar einddiploma Grafische Kunsten. De daarop volgende jaren ontwikkelde zij zich in verscheidene disciplines van de schilderskunst. In 1950 sloot zij zich aan als violiste bij een Baarns muziekensemble en maakte daar kennis met de 15 jaar oudere schilderes Else van der Feer Ladèrs-Lohmann, samen met haar schilderde zij in de bossen en polders rondom Baarn en maakten reizen naar Italië en Zweden.

In die tijd ontwikkelde zich bij Estella den Boer het idee om de zichtbare werkelijkheid los te laten en de kleuren fel en onnatuurlijk toe te passen .

In het midden van de vijftiger jaren werd haar interesse gewekt voor het werk en de theorieën van de vroege abstract-geometrische kunstenaars als Mondriaan en de Russische constructivisten. Vanaf die tijd na een gesprek met de kunstenaar Cesar Domela die haar aanraadde om voor volledige abstractie te kiezen, koos ze in de jaren 50 ervoor om zich op die weg verder te gaan ontwikkelen en begon te experimenteren met composities, opgebouwd uit rechte en cirkelvormige lijnen, geometrische vormen en heldere vlak aangebrachte kleuren.

Estella den Boer heeft de afgelopen decenia met regelmaat geëxposeerd o.a. 2001 in Het Mondriaanhuis te Amersfoort NL, 2001 Art Room te Alkmaar en 2002 Estella den Boer en Else Lohmann een artistieke vriendschap, in Kasteel Groeneveld te Baarn NL. Zij exposeerde zowel in groepsverband als solo bij talrijke bedrijven, instellingen, galeries en musea. Met werk vertegenwoordigd in collecties van nationale- en internationale bedrijven, instellingen en particulieren.

Estella den Boer overleed op 28 mei 2010, op 98-jarige leeftijd.

Aangeboden items
0
Verkochte items
3
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Estella den Boer (1912-2010) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Estella den Boer (1912-2010) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Estella den Boer

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Estella den Boer? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Estella den Boer. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Estella den Boer en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Estella den Boer te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Estella den Boer!

Volg het aanbod kunst van Estella den Boer te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Estella den Boer te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Estella den Boer instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Estella den Boer kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Estella den Boer!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Estella den Boer kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Estella den Boer en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Estella den Boer via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Estella den Boer of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Estella den Boer?

Kunst kopen van Estella den Boer begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Estella den Boer, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Estella den Boer. Om meer kans te maken om de Estella den Boer te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Estella den Boer! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.