Hein Kever (1854-1922)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Hein Kever
Hein Kever (1854-1922)

Hein Kever (1854-1922)

Jacob Simon Hendrik "Hein" KEVER (Amsterdam 1854 - Laren 1922)

Hein Kever was een Nederlands kunstschilder die tot de Larense School wordt gerekend. Kever werd geboren in een welgesteld gezin. Zijn moeder was bevriend met Jozef Israels die hem een plaats op ateliers van vooraanstaande lithografen bezorgde, onder andere bij Petrus Franciscus Greive. Toen Greive in 1872 overleed vestigde Kever zich als zelfstandig kunstschilder in Eemnes, waar hij veel buiten werkte. Ook maakte hij interieurs, meestal zonder figuren, om de kosten van modellen te vermijden. Later vestigde hij zich in Blaricum, maar bleef hij ook nog deels in Amsterdam werken. Na zijn trouwen ging hij in Laren wonen, tegenover Anton Mauve. Kever schilderde landschappen, portretten, stillevens en een aantal stadsgezichten, maar werd vooral bekend door zijn vele sobere boereninterieurs uit de toen armoedige Gooi-streek. In zijn beste werken steekt hij daarmee zijn 'rivaal' Albert Neuhuys naar de kroon. Kevers kunst is gevoelig en harmonisch van toon- en lichtverhouding, maar altijd ingetogen en zelden emotioneel geladen. Hij maakte slechts beperkt gebruik van contrasten en lichteffecten. Op latere leeftijd werd zijn toets wat losser en kreeg hij blijkbaar meer zelfvertrouwen door zijn succes.

Aangeboden items
0
Verkochte items
8
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Hein Kever (1854-1922) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Hein Kever (1854-1922) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 22 mensen die Hein Kever (1854-1922) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Hein Kever

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hein Kever? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hein Kever. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hein Kever en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hein Kever te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hein Kever!

Volg het aanbod kunst van Hein Kever te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hein Kever te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hein Kever instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hein Kever kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hein Kever!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hein Kever kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hein Kever en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hein Kever via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hein Kever of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hein Kever?

Kunst kopen van Hein Kever begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hein Kever, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hein Kever. Om meer kans te maken om de Hein Kever te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hein Kever! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.