Henri van Lerven (1875-1954)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Designer
  6. >
  7. Henri van Lerven
Henri van Lerven (1875-1954)

Henri van Lerven (1875-1954)

Kunstenaar

Henri van LERVEN (Den Haag 1875 - Arnhem 1954)

Behorend bij de groep van de Veluwe schilders, woonde en werkte o.a. in Arnhem, Heelsum, Renkum en Oosterbeek. Schilderde en aquarelleerde veel landschappen en vooral heidegezichten. Tevens was hij kunsthandelaar, pottenbakker en plateelschilder.

In 1921 werd in Arnhem aan het Schaapsdrift de plateelbakkerij Ram opgericht met als doel de ontwerpen van Colenbrander zo goed mogelijk uit te voeren. Alles wat menselijkerwijs en technisch op dat moment mogelijk was werd ingezet. Initiatiefnemers voor de onderneming zijn kunstschilder, kunsthandelaar en plateelschilder Henri van Lerven (1875-1954) en de bankier Charles Engelberts (1881-1954). De kunstenaar zelf, op dat moment al in de tachtig, maakte honderden nieuwe decors en tientallen nieuwe modellen. Ook was hij in zijn latere leven een zéér kundig restaurateur van schilderijen.

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Henri van Lerven (1875-1954) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Henri van Lerven

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henri van Lerven? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henri van Lerven. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henri van Lerven en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henri van Lerven te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henri van Lerven!

Volg het aanbod kunst van Henri van Lerven te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henri van Lerven te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henri van Lerven instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henri van Lerven kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henri van Lerven!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henri van Lerven kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henri van Lerven en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henri van Lerven via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henri van Lerven of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henri van Lerven?

Kunst kopen van Henri van Lerven begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henri van Lerven, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henri van Lerven. Om meer kans te maken om de Henri van Lerven te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henri van Lerven! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.