Kees van Urk (1895-1976)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Kees van Urk
Kees van Urk (1895-1976)

Kees van Urk (1895-1976)

Cornelis van URK (1895 - 1976)Cees van Urk werd op 26 maart 1895 in Leiden geboren. Hij studeerde aan de Haagse Kunstacademie en was leerling van de schilder en etser M.W. v.d. Valk. In leiden richtte hij samen met anderen de kunstkring ""De Sphinx" op die dieverse tentoonstellingen organiseerde van Leidse kunstenaars. Van Urk was enige tijd voorzitter van deze vereniging Hij kwam in contact met andere personen, onder andere Piet Mondriaan, Rietveld (de architect), van Doesburg. Later kwam hij naar Blaricum en werd lid van de kunstenaarsvereniging "De Tien" opgericht door August Legras. Van Urk exposeerde in Rotterdam, Haarlem, Arnhem en zelfs in Wenen, Parijs en in Warschau werden zijn werken tentoongesteld.Het Rijks Prentenkabinet heeft etsen, litho's en aquarels, gemaakt door Van Urk, in haar collectie's. Zijn hele leven was gewijd aan zijn kunst en hij streefde naar het ware inzicht en volkomenheid, zowel in zijn kunst als in het dagelijkse leven. Hij onderzocht en doorproefde allerlei kunstuitingen en stijlen en slaagde erin ze tot een persoonlijke eigen vorm in zijn werk te brengen. Van Urk had zijn eigen galerie 'de Ark' in Blaricum op de Zwaluwenweg 4, omdat hij niet gebonden wilde zijn aan een galeriehouder.In bepaalde episodes in zijn leven zijn deze stijlen duidelijk te herkennen, zoals die van de 19e eeuwse schilders als Turner in de lichtovergoten landschappen. Of het latere kubisme en soms ook die van de Oosterse, Japanse en Chinese kunstvormen. Desondanks verloor hij niet zijn "eigenheid". Hij streefde naar eenvoud. Aan het einde van zijn leven maakte hij veel religieus symbolische voorstellingen, veelal in pastel en met een uiterst afgewogen kleurstelling. Cees van Urk overleed op 3 september 1976 in zijn door Rietveld gebouwde woning/atelier te Blaricum.

Aangeboden items
0
Verkochte items
20
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Kees van Urk (1895-1976) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 20 items van Kees van Urk (1895-1976) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 14 mensen die Kees van Urk (1895-1976) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Kees van Urk

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Kees van Urk? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Kees van Urk. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Kees van Urk en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Kees van Urk te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Kees van Urk!

Volg het aanbod kunst van Kees van Urk te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Kees van Urk te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Kees van Urk instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Kees van Urk kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Kees van Urk!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Kees van Urk kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Kees van Urk en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Kees van Urk via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Kees van Urk of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Kees van Urk?

Kunst kopen van Kees van Urk begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Kees van Urk, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Kees van Urk. Om meer kans te maken om de Kees van Urk te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Kees van Urk! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.